Испания сломи Хърватия на дузпи и грабна Лигата на нациите (ВИДЕО)

"Ла фурия" и "шахматистите" не си вкараха гол 120 минути и дузпите решиха всичко

Испания сломи Хърватия на дузпи и грабна Лигата на нациите (ВИДЕО)

Първото добро положение в мача дойде в 12-ата минута и бе на сметката на Испания. След като хърватите сгрешиха при изнасянето на топката, Гави я пое и проби през центъра, стигна до границата на наказателното поле и шутира към близкия десен ъгъл, но встрани от вратата на безпомощно гледащия Доминик Ливакович.

В 31-вата минута дълъг диагонален пас намери Иван Перишич, който успя да се промуши между Хесус Навас и Робин Льо Норман, за да нанесе нелош удар с глава, с който Унай Симон се справи.

В 39-ата минута Лука Модрич предостави великолепно центриране на главата на Иван Перишич, който отново бе оставен от испанската отбрана да стреля, но отново Симон се справи.

В 51-ата минута Перишич с лекота надбяга и преодоля Хесус Навас и центрира, Унай Симон увисна и топката стигна до Йосип Юранович, който стреля от воле, но бе много неточен.

В 65-ата минута Родри пробва късмета си и стреля от дистанция, по подобие на победния си гол за Манчестър Сити срещу Интер във финала на Шампионска лига, но бе неточен.

Четвърт час преди края на редовното време Доминик Ливакович излезе и прекъсна пас към Ансу Фати, но не изчисти добре топката и я подари на Фабиан Руис, който стреля от трудна позиция и не бе никак далеч от попадение, но топката кацна върху мрежата на вратата.

В 84-ата минута с стигна до най-доброто положение от началото на мача. Микел Мерино проби добре отляво и намери непокрития Ансу Фати на отлична позиция на около 6-7 метра от вратата, крилото стреля, но Иван Перишич бе застанал отлично на голлинията и изчисти.

В последната минута от редовното време Марко Асенсио стреля с левия крак към далечния десен ъгъл, но не намери очертанията на вратата.

В 108-ата минута Микел Мерино овладя трудна топка и я свали за Дани Олмо, който стреля от добра ситуация, но бе блокиран и се стигна до корнер за Испания, от който не последва нищо.

Две минути след това хърватите организираха добра атака, завършила с удар на Никола Влашич в ръцете на Унай Симон, като останаха и съмнения за засада. В 116-ата минута далечен удар на Родри бе избит от Йосип Шутало в ъглов удар.

Така се стигна до дузпи, където Хърватия направи два пропуска, докато за испанците само Лапорт нацели гредата при първия им "мачбол", а при втория Дани Карвахал беше хладнокръвен, за да донесе успеха.

Претендент за "Гол на сезона" прати Челси в Европа

"Сините" спасиха сезона с квота за европейските клубни турнири

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

Аталанта със сигурност ще откупи Де Кетеларе

Белгиецът игра под наем от Милан през този сезон

Бесният Алегри ще съди Ювентус?

Специалистът беше уволнен два кръга преди края на сезона в Серия А

Огромна драма: Удинезе запази шансове за спасение с дузпа в 104-та минута (ВИДЕО)

Емполи беше на секунди от изплуване над опасната зона

Луис Енрике за драмите около Шави: Не знам какво се случва

Треньорът на ПСЖ не пожела да коментира слуховете около Барселона

Пиоли: Някои се държат така, сякаш второто място е провал

Треньорът на Милан се опита да се защити срещу критиките от феновете

Каляри остава в Серия А (ВИДЕО)

След победа над Сасуоло

Компани: Бърнли е готов за бързо завръщане в елита

„Нещата не са толкова сложни, колкото бяха в първата ми година“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки