Три нови отбора ще играят в Североизточната Трета лига

Вижте подробности

Три нови отбора ще играят в Североизточната Трета лига

Най-конкурентното първенство от години се очертава в Североизточната Трета лига, тъй като през новия сезон 2023/24 ще участват 16 отбора, а новаците дават заявка да играят сериозна роля. Това е мнението на председателя на Зоналния съвет на БФС във Варна Георги Мирчев. Другата предпоставка за силно първенство е подобрените почти навсякъде бази на отборите.

Североизточна Трета лига ще бъде с 16 отбора, като новите членове на групата са три: Фратрия (Варна), Бенковски (Исперих) и ФК Кубрат 2016. Черноморец (Балчик), който влезе във Втора лига, както и Ботев (Нови Пазар) – изпаднал в областните групи, вече не са част от дивизията. Останалите отбори по реда на класирането, които ще участват в шампионата на това ниво, са Септември (Тервел), Светкавица (Търговище), Черноломец (Попово), Лудогорец III, Рилци, Спартак II (Варна), Доростол (Силистра), Волов (Шумен), Дунав II (Русе), Локомотив (Русе), Черно море II (Варна) , Спортист (Генерал Тошево), Устрем (Дончево). Отборът на Фратрия пък по всяка вероятност ще приема гостите си на стадиона в курорта Албена.

"Имаме три заявки от отбори от областните групи за влизане в Трета лига и нито една от отказващ се отбор. Радващо е, че всички си оправиха базите, дори новаците от Кубрат се стараят и слагат поливна система. Единствено има нужда от по-добър терен в Дончево. Мога да похваля отборът на Рилци, който досега играеше на изкуствения терен на стадион Дружба в Добрич. Те изградиха нов, чудесен терен, да не кажа цял стадион. Благодарение на Валентин Пейчев и на кмета на Добрич Йордан Йорданов. И около официалния терен за мачове се правят още терени. Ще се превърне в страхотна база. Още по-радващо е, че разчитат на млади футболисти", коментира Мирчев пред БТА.

Особено сериозна организация стягат в Исперих, където кметът на града Белгин Шукри не жали сили и време, за да вдигне нивото на местния Бенковски. Преди години под името ФК Хан Аспарух градския клуб се подвизаваше с успех в Северната Б група. Старши треньор сега ще бъде легендата на Шумен Сашо Димов, а вървят разговори със съседите от Лудогорец да им бъдат преотстъпени футболисти без договори.

Първенството в тази трета дивизия ще започне на 12-и август, а точно месец по-рано – на 12-и юли ще се проведе съвещание с клубовете и ще бъде изтеглен жребий за новото първенство. На върпосната среща ще бъдат раздадени по 10 официални мачови топки на клубовете от Трета лига, както и пособия на други, новосформиращи се отбори, основно в детско-юношеския футбол. БФС-Варна е подготвил екипи за детски отбори, мрежи за врати и други елементи от тренировъчната работа.

"Все още не знаем дали ще има първенство за старша възраст Зона U19. Чакаме да видим заявките. През миналата година едва пет клуба поискаха да се включат, а с такава бройка няма как да има първенство. Насочихме ги да играят като втори отбори в областна група или Трета лига. И мисля, че бяха доволни. Ако тази година има 8-10 заявки, ще направим група за 19-годишните. Останалите първенства в Зона Варна си остават – групи в младша възраст, деца, подготвителна възраст деца, както и развиваме форматите Футбол 9, Футбол 7 и Футбол 5, заяви още председателят на регионалната футболна централа.

Несебър направи нова крачка към професионалния футбол

Те победиха Левски в Карлово с 3:1

Балкан (Ботевград) с първа победа от 14 кръга (ВИДЕО)

Вижте подробности

Саяна разби Сокол (Марково) с 6:0

Хасковският тим отново е на върха

Оборище удари Ботев (Ихтиман), докосва спасението

Вижте какво се случи на "Орчо Войвода"

На фокус: Талантът от Балкан Ники Миков блести с голове и асистенции през сезона

Младият футболист направи важна крачка в развитието си под ръководството на Иван Редовски

Синът на шампион с Левски и Локо (Пд) прави фурор у нас (ВИДЕО)

Василий Велко Милованович се представя отлично с екипа на Ботев (Ихтиман)

Вторият тим на Левски бие в Трета лига (ВИДЕО)

"Сините" удариха третия отбор на ЦСКА 1948

Нови девет мача за първенството на ЮЗ трета лига

Вижте цялата програма за 8 май

Във Вихрен недоволни от стадиона в Ботевград

Вижте подробности

ЕФБЕТ ЛИГА
Втора Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки