Северномакедонското МВнР осъди вчерашните инциденти в Скопие

„Раненият български гражданин е третиран професионално и с адекватна грижа, в момента той е в стабилно, но тежко състояние“

Министерството на външните работи на Република Северна Македония осъжда вчерашните инциденти в Скопие преди, по време и след мача "Шкупи" - "Левски".

Насилието е неприемливо в нито един случай, особено когато в резултат се стигне до тежки наранявания. Органите за сигурност имат цялата подкрепа за поддържането на обществения ред и мир, се казва в прессъобщение на МВнР на Република Северна Македония.

Раненият български гражданин е третиран професионално и с адекватна грижа, в момента той е в стабилно, но тежко състояние и след хирургическата операция се възстановява в болница в Скопие. Представители на българското посолство са в постоянен контакт с ранения и неговите роднини, както и с местните здравни власти.

Компетентните органи на Република Северна Македония вече взеха и продължават да взимат необходимите мерки за ефективно разследване на възникналите инциденти.

Както  по-рано и неколкократно сме съобщавали, Република Северна Македония е свободна страна и са добре дошли онези, които искат да посетят страната, привилегия, която не подразбира, че е приемливо оттук да се отправят обиди, особено не такива, които подразбират териториални претенции и/или отрицание и обиди на етническа, религиозна или иредентиска основа.

Както и по-рано, нарушаването на тези правила ще бъде съответно разгледано от страна на компетентните институции, а на такива лица ще бъде ограничено правото да присъстват в страната.

Република Северна Македония и Република България са добри съседи, които преодоляват политическите различия с дипломатически средства, поддържайки културата на добросъседски диалог, се казва в съобщението на МВнР в Република Северна Македония.

Още от Институции

За благородна кауза

ФИФА избра Ивайло Стоянов за един от шестимата европейски арбитри

Вижте подробности

Промените са факт след решение на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев

„Победата на Александра е закономерна“

Вижте подробности

При стрелбата е пострадала жена, която е откарана в болница

Вижте подробности

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки