Борислав Михайлов и кметът на Несебър откриха спортни терени

Вижте подробности

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов и кметът на община Несебър Николай Димитров обявиха официалното въвеждане в експлоатация на реновираните игрища за минифутбол на Спортен комплекс "Общински стадион Несебър". Реновацията бе извършена по проект "Текущ ремонт на съществуващ тренировъчен мини футболен комплекс и подмяна на тревно покритие с изкуствена трева“ и е финансирана от Българския футболен съюз.

"Община Несебър винаги е осъзнавала институционалната си роля за развитието на детския и юношеския спорт. Основна цел на нашата политика е да съхраняваме и развиваме спортната база в Община Несебър. Днес лично изказвам своята благодарност към Българския футболен съюз за инвестицията, чрез която малките футболни игрища на стадиона в Несебър бяха реновирани и осъвременени", заяви кметът Димитров, който има стабилно футболно минало – бивш защитник на местния клуб и след това президент.

В своето обръщение към многобройните присъстващи Борислав Михайлов заяви: "Политиката на БФС е в подкрепа на развитието на детския футбол. В Несебър ние виждаме упоритата и целенасочена дейност на  местното управление за развитието на спорта и се гордеем, че можем да допринесем за подобряване на спортната базата на града. Пожелавам успех  на всички и се надявам оттук да излязат бъдещите футболни звезди на България". По-късно Михайлов подари на несебърския клуб топки и екипи.

По проекта, финансиран от БФС, са ремонтирани са 3 броя игрища  с мини футболни врати с обща площ около 3000 кв.м., включително зоните за  безопасност. Изпълнените дейности  включват: ремонт на дренажната система на игрищата, подмяна на съществуващото тревно покритие на терена с изкуствена трева, разчертаване на терените на мини футболния комплекс и монтаж на нови футболни врати.

Осъществяването на проекта цели подобряване на условията за практикуване на футбол в община Несебър, повишаване качеството и условията за подготовката и състезателната дейност на детските   и ученически отбори  и осигуряване на модерна материална база за трениращите.

С това изпълнените  според  стандартите и изискванията на съвременния спорт  детски и младежки бази, заедно с открития спортен комплекс в ж.к. „Черно море“ и  стадиона  в гр.  Св. Влас, създават мрежа от   спортни площадки и съоръжения, които са в състояние да покрият нуждите от терен за тренировка и провеждане на състезания  както на местните отбори, така и на големи футболни форуми.

Цел на общината е да се осигурят  оптимални условия за физическа активност както за младото поколение, така и за всеки любител на спорта в  Несебър. В средносрочен и дългосрочен план  инвестициите в спортната база осигуряват перспективи пред развитието на спортния  туризъм  чрез   привличане  атлетически организации и клубове от страната и чужбина  в неактивния туристически сезон.

На откриването на обекта присъстваха още Емил Костадинов –вицепрезидент на БФС, изявеният футболен деятел Христо Порточанов, председателят на ОФК-Несебър Недялко Москов и др. Община Несебър е ангажирана, както и досега, с поддръжката на доброто функционално състояние на съоръженията на стадиона и с покриване на  експлоатационните му разходи.

Още от Институции

За благородна кауза

ФИФА избра Ивайло Стоянов за един от шестимата европейски арбитри

Вижте подробности

Промените са факт след решение на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев

„Победата на Александра е закономерна“

Вижте подробности

При стрелбата е пострадала жена, която е откарана в болница

Вижте подробности

Ангел Иванов и Таня Андреева еднолично спрели преговорите за присъединяване към най-голямата лотария в Европа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки