Потвърдено: Левски картотекира Дарлан за Европа

Петрис и Димитров са под въпрос за мача в Израел

Потвърдено: Левски картотекира Дарлан за Европа

Най-новото попълнение на Левски Дарлан е сред 22-мата картотекирани за мачовете с израелския вицешампион Апоел Беер Шева от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Бразилският халф заема мястото на Ноа Сонко Сундберг. Централният бранител беше продаден на Лудогорец.

Отново в списъка от играчи на Николай Костов е попаднал трайно контузеният Билал Бари. Сред картотекираните е и Нейтън Олдър, който не попада в плановете на старши треньора и дори не бе част от летния подготвителен лагер в Правец.

Там са и защитниците Жереми Петрис и Кристиан Димитров, макар че имат минимални шансове да играят в първия мач, насрочен за четвъртък от 20:30 часа българско време в Израел.

Десният краен бранител получи контузия още в 3-тата минута в Пловдив срещу Локомотив, а тази сутрин е преминал спешни изследвания на ядрено-магнитен резонанс.

Те са показали, че Петрис се е разминал с тежка травма, но въпреки това контузията му не е безобидна. Със сигурност лекарският щаб на Левски ще решава до последно, без да рискува здравето на футболиста.

Ситуацията с Кристиан Димитров е малко по-обнадеждаваща. Централният бранител пропусна последните два мача на „сините“, след като се контузи срещу Локомотив София. Шансовете му за участие в гостуването на Апоел Беер Шева са малко по-големи от тези на Петрис.

Отборът на Левски лети с чартърен полет за Израел в сряда рано сутринта.

ЕТО И ГРУПАТА НА „СИНИТЕ“ ЗА ЕВРОПА:

ВРАТАРИ: Пламен Андреев, Николай Михайлов;

ЗАЩИТНИЦИ: Жереми Петрис, Келиан ван дер Каап, Цунами, Патрик-Габриел Галчев, Хосе Кордоба, Кристиан Димитров;

ПОЛУЗАЩИТНИЦИ: Нейтън Олдър, Андриан Краев, Ивелин Попов, Илиян Стефанов, Асен Чандъров, Асен Митков, Дарлан, Асими Фадига;

НАПАДАТЕЛИ: Роналдо, Рикардиньо, Джавад Ел Джемили, Уелтон, Билал Бари, Марин Петков;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки