Яник Синер и Алекс де Минор ще спорят за титлата на Мастърс-а в Торонто

Вижте подробности

Яник Синер и Алекс де Минор ще спорят за титлата на Мастърс-а в Торонто

Италианецът Яник Синер и австралиецът Алекс де Минор ще играят за титлата на турнира по тенис от сериите Мастърс в Торонто (Канада) с награден фонд 7 622 925 долара.

Седмият поставен Синер надделя над 12-ия в схемата американец Томи Пол с 6:4, 6:4, докато Де Минор отстрани испанеца Алехандро Давидович Фокина с 6:1, 6:3.

Яник Синер имаше нужда от час и 53 минути, за да се справи със съпротивата на Пол в мач, който бе демонстрация на сила и от двете страни, а в един момент от мача противниците направиха разиграване с 46 удара, което бе най-дългото за седмицата в Торонто.

„Очевидно беше голяма битка“, каза италианският тенисисти, който спаси осем от 11 точки за пробив за успеха си срещу Томи Пол.

„Той игра страхотно, както и аз, а в края на втория сет се молех да успея. Слава Богу, че спечелих в два сета“, добави Яник Синер.

Двубоят започна с размяна на пробиви, Синер дръпна с 4:2 преди Пол да изравни, но в крайна сметка италианецът затвори първия сет с третия си пробив. Във втората част Яник Синер поведе с 4:1 и 5:2 и въпреки че допусна пробив и намаляване на аванса си до 5:4, той стигна до победата.

Австралиецът Алекс де Минор пък достигна първи финал в сериите „Мастърс“ след успеха си над Давидович Фокина. Той даде само четири гейма на испанеца за 78 минути игра.

„Първото, в което бях сигурен, стъпвайки на корта бе, че не бива да очаквам красив тенис“, заяви Де Минор, визирайки ветровитото време.

„Казах си, че трябва да остана позитивен, да продължа да гоня победата независимо от всичко. Мисля, че това бе правилната настройка. Не играх най-добрия си тенис, но направих необходимото, за да спечеля при тези условия“, коментира още австралиецът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки