От Саудитска Арабия изкушават Кансело, Бобан ги отписа от ШЛ

Защитникът на Манчестър Сити е желан от Барселона

От Саудитска Арабия изкушават Кансело, Бобан ги отписа от ШЛ

Клубове от Саудитска Арабия ще опитат да се възползват от колебанието на Барселона и да  привлекат Жоао Кансело от Манчестър Сити, според The Athletic.

Старши треньорът на Барса Шави и спортният директор Деко имат различни мнения относно десния краен защитник, като Деко настоява клубът да подпише с Хуан Фойт или Иван Фреснеда.

Барселона все още не е отправила официална оферта към Сити за Кансело, когото искат да вземат под наем, но "гражданите" искат да продадат играча с постоянен договор.

Колебанието на Барселона може да е от полза за клубове от Саудитска Арабия, които проявяват интерес към португалския национал.

Междувременно редица европейски клубове реагираха остро на новината, че клубове от Саудитска Арабия могат сензационно да получат една квота за място в Шампионската лига.

Турнирът е запазен само за европейските топ-клубове, но според информацията става въпрос за „специална покана“. До момента от УЕФА не са опровергали официално подобно твърдение, но бившият ас на Милан и водещ администратор на европейската централа в момента - Звонимир Бобан, нарече твърдението „пълна лъжа“.

"Това е безумна измислица от уж сериозен вестник от Италия! Сериозни журналисти и новинарски издания ни питат дали това нещо е вярно или не. Не искам да коментирам глупости. Шампионската лига, както всички състезания на УЕФА, ще бъде само играни от европейски клубове! Това каза президентът Чеферин сто пъти. Изглежда, че не е лесно да се слуша и пише истината, но живеем в такава реалност. Или по-добре казано - някои живеят!", заяви много решително Звонимир Бобан за "Вечерни лист".

От следващия сезон Шампионската лига ще бъде с нов формат. Участниците в груповата фаза се увеличават от 32 на 36, като според изданието "Кориере дело Спорт " една квота ще бъде запазена за арабите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки