В Несебър: Стоичков и кметът откриха нова спортна зала

Вижте подробности

В Несебър: Стоичков и кметът откриха нова спортна зала

Кметът на община Несебър Николай Димитров тържествено откри ново спортно съоръжение в морския град – зала „Арена Несебър“, а в церемонията по прерязване на лентата до него застана футболната легенда на България Христо Стоичков.

„Изграждането на Спортна зала „Арена Несебър“ бе една от задачите, които общинското ръководство изведе като свой приоритет. Този проект бе осъществен, за да отговори на нарастващата нужда на местната общност и на детските и ученически спортни клубове от инфраструктура, пригодена за експлоатация през  всички сезони и при всякакви  климатични условия. „Арена Несебър“ е сред важните обекти, защото чрез  него Несебър се нарежда сред българските общини, които разполагат с модерна база  за тренировки и състезания както на открит, така и  на закрит терен“, започна градоначалникът, който в младостта си е играл футбол на професионално ниво.

„Продължаваме да работим по плановете си  за обогатяване и допълване на спортната инфраструктура чрез проекти за нови игрища на северния скат в Новия град“.

Кметът изказа  благодарност към фирма „Бургос-строй“, която бе изпълнител на обекта.

В залата в Несебър има  условия за упражняване на различни видове спорт – баскетбол, волейбол, хандбал, тенис, тренировки по художествена гимнастика, футзал /футбол на малки врати/. Във  вътрешността й, чрез специална разделителна завеса, могат да бъдат обособени  две игрални полета.

Залата е снабдена с качествени съоръжения за различни видове спорт, които могат да бъдат разполагани  в различни конфигурации. Трибуните, предоставящи  200 седящи зрителски места, също са мобилни  и могат да се прибират при провеждане на тренировъчна дейност.

Осъществяването на проекта за закрита спортна зала дава допълнителна възможност и подходяща съвременна база за тренировъчна и състезателна дейност както  за местните клубове, така и за гостуващи отбори. Целта е да бъде  стимулирана физическата активност, най-вече сред децата и младежите, и да се способства  възпитанието на спортна култура сред гражданите на община Несебър.

Чрез съществуващата в момента на територията на общината съвременна спортна инфраструктурна мрежа, състояща се от обектите: Градския стадион Несебър, зала „Арена Несебър“, Открит спортен комплекс в ж.к. „Черно море“ и стадионът в Св. Влас се цели налагането  на града на картата на дестинациите, предлагащи условия за спортен туризъм.

Това е една от алтернативните и печеливши форми на туристическо предлагане, която създава перспективи за удължаване на сезона извън летните месеци и за раздвижване на икономиката в района.

ООН прие резолюция за примирие по време на Олимпиадата

Игрите в Париж са идното лято

Кой лъже за "Арена Бургас"(ВИДЕО)

ММС бе опровергано в писмо до кмета Димитър Николов

Томас Бах: Дори не мислим за отмяна на Олимпийските игри

„Не знам дали ще има световна война, но МОК няма да предаде основната идея на спорта“

Арестуваха шофьора, причинил катастрофата с Ферарио Спасов

Известен на полицията 24-годишен мъж от Лясковец е задържан

РАЗКРИТИЕ: УЕФА е изместила мача с Унгария след писмо на СДВР

Вижте какво показва кореспонденцията между институциите

Спортният министър покани на среща БФС

Във връзка с изключените от централата клубове

Кумът на Стоичков избран за председател на Общинския съвет в Пловдив

Атанас Узунов получи подкрепата от 32 общински съветници

МОК отговори на Русия

Вижте как

Луис Рубиалес ще обжалва наказанието си

„Ще се боря до последната инстанция, за да има справедливост“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки