1. Novsport
  2. Втора лига
  3. Футболистите на Дунав почетоха загиналото дете след победата над Беласица

Футболистите на Дунав почетоха загиналото дете след победата над Беласица

Вижте подробности

Футболистите на Дунав почетоха загиналото дете след победата над Беласица

Отборът на Дунав (Русе) победи с 1:0 като гост Беласица в мач от осмия кръг на Втора лига. Единственото попадение отбеляза ветеранът Мирослав Будинов в 39-ата миниута. С успеха си днес "драконите" събраха актив от 12 точки и вече заемат осма позиция в класирането. Домакините от Петрич от своя страна остават с осем и са на 13-о място.

След мача всички футболисти на Дунав почетоха паметта на загиналото 11-годишно дете от мълния по време на тренировка в Русе миналата седмица. Те позираха с фланелка "Венци, завинаги един от нас!" от съблекалнята на стадиона в Симитли, където се проведе двубоят с Беласица. Голмайсторът Будинов  бе облякъл фланелка с този надпис.

Междувременно във ФК Дунав е обявен траур, като тренировките и мачовете в детско-юношеската школа са спрени до второ нареждане.

"ФК Дунав е в траур, като това ще се отрази на цялостната ни комуникация в социалните медии и обществени медии, която ще бъде изключително обрана и лимитирана.

Ситуацията се отрази и на календара с мачове. На този етап е ясно, че всички срещи в детско-юношеската школа са отложени, като това включва и Дунав II. Тренировъчните занятия са отменени за цялата школа до второ нареждане. Със съдействието на Община Русе се предоставя психологическа помощ на всички деца в клуба. Решението кога ще бъдат възстановени тренировките в школата ще бъде взето след консултация със съответните специалисти, като клубът е договорил и възможност за допълнително отлагане на срещи. В този момент е важно да се остави пространство на децата и да не се притискат. В следващата сряда (06.09) ще направим нова оценка на ситуацията и ще се вземе допълнително решение.

В същото време на сбирка между играчите на представителния отбор, треньорите и ръководството бе взето решение Дунав да се яви на предстоящите срещи с Беласица и ФК Кюстендил както е по програма. Преценихме, че в тази ситуация няма по-голяма символика от това отборът да се завърне на игралното поле още този уикенд и да играе в памет на Венци.

Трагедията е огромна за целия клуб, защото изгубихме част от нас самите. Част, която осмисля нашето ежедневие и усилия. Клубът ще Ви информира за всякакви други инициативи, които биха могли да бъдат от конкретна полза за пострадалите семейства", се казва в съобщение на официалния сайт на русенския клуб.

Треньорът на Несебър: Можем да вземем точки от Русе

„Пламен Димов е наказан и ще ни липсва със сигурност“, заяви Николай Жечев

Струмска слава няма да се защитава в Благоевград

Треньорът на радомирци се надява на точки от мача с Пирин

Фратрия се готви да напише история в Своге

Това ще е първо историческо гостуване на фратрийци в професионалния футбол

Светослав Петров: Ще налагаме млади играчи

"Имаме нужда от още футболисти", призна треньорът на Етър

Тодор Киселичков: Необходим ни е поне един класен футболист

Треньорът на Янтра похвали играчите си, въпреки загубата с 1:2 от Етър

Етър обърна Янтра за 2:1 и три точки в Габрово (ВИДЕО)

"Болярите" получиха ранен гол, но успяха да вземат победата в първия си мач от новия сезон

Голям талант от Трета лига на Египет очаква трансфер в България

Тадж е един от големите таланти на своя тим

Светослав Петров: Очаква ни труден старт срещу Янтра

Вижте какво каза треньорът на Етър

Беласица разби Струмска слава с 3:0 в жегата в Петрич

Вижте подробности

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал