Пламен Константинов: Малките детайли правят разликата

„Не се възползвахме от шансовете, които имахме“

Пламен Константинов: Малките детайли правят разликата

„Не се възползвахме от шансовете, които имахме.“

Това каза селекционерът Пламен Константинов след загубата на България от Словения с 0:3 в последния мач от група „Б“ на Евроволей 2023.

„Трябваше да затворим поне два от трите гейма. Не успяхме... Контраатаката ни не сработи в края на гейма. Така не успяхме да реализираме ситуация и да удължим мача. Хубавото е, че това беше най-доброто ни представяне на това европейско първенство. Малко удължихме периода на притеснение на турнира, но не съм изненадан. Един отбор трябва да си извърви пътя. Минава и през неприятни моменти. Хубавото е това, което се видя днес. Играхме волейбол на най-високо ниво“, посочи той.

„Силно се надявам, че ще влезем в осминафинала срещу Франция с инерцията от този мач. Загубата винаги тежи. Всеки, който се интересува от волейбол, видя играта. Самите състезатели усетиха, че се представиха както трябва. Това няма как да не добави увереност. Хубаво е, че влизаме в елиминационната фаза с такъв двубой. Малките детайли правят разликата между добрите и шампионските отбори. Те са най-важните. Те са завършващата фаза в играта на един тим. За съжаление те идват последни при изграждането на отбора. Ако играем така, за мен това е положителен сигнал. Резултатът е най-важното в спорта. Всички предпочитат да направиш грозна победа пред красива загуба. Но това е повече за феновете, които са дошли в залата. Нас ни радва и играта. Мен особено много. Дано съхраним тази игра и за осминафинала.“

„Няма как Словния да играят с резерви. Тези мачове дават точки за ранглистата. Словения се бори да се класира за олимпийски игри по ранкинг. Това при нас не може да се случи. Затова ние не гледаме точките. Те имат шанс след завършване на трите квалификационни турнира да влязат в петицата на най-добрите. Заради това нещо мачът беше много важен за Словения“, отчете Гибона.

„Не е лесно да се играе срещу силни отбори. За мен няма значение къде ще направиш голямата крачка – дали на осминафинал или четвъртфинал. Може да се окаже предимство, че е първи мач. Французите ще дойдат, ще видим как ще привикнат към залата. Все пак има някои особености и дано това е в наша полза. Но само това няма как да разчитаме, за да победим настоящия европейски шампион“, допълни той.

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки