Петко Христов готов за игра след паузата

Българинът може да се превърне в основна фигура в Специя

Петко Христов готов за игра след паузата

Петко Христов ще бъде готов за игра след паузата за националните отбори. Бранителят на Специя е с травма, която не му позволи да се приседини към трикольорите за мачовете с Иран и Черна гора. По ирония на съдбата той ще се изправи срещу бившия си отбор Венеция, пише официалната страница на клуба. В тима от Серия Б той игра през пролетта като преотстъпен.

От началото на кампанията 2023/24 юношата на Левски и Славия има мачове само в контроли, но не и в първенството или за купата на страната.

"Христов има амбицията да се превърне в основна фигура в защитата на треньора Масимилиано Алвини и заради това предпочете да не пътува невъзстановен за мачовете на България през септември. В допълнение дойде и травмата на германеца Лукас Мюл, който ще трябва да се подложи на операция и ще отсъства три седмици. Отиването на българина във Венеция миналия януари даде нов живот на отбор в много затруднения, а на този ефект се надява сега и Алвини в Специя. Във Фоло ще се работи за създаването на стабилна защитна от трима с ръководител в центъра в лицето на Петко Христов, подчертава вестникът. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки