Ингебригтсен подобри световен рекорд на Хишам Ел Геруж в Брюксел

"Честно казано, тези рекорди не бяха трудни за мен", заяви той

Двукратният световен шампион на 5000 метра и двукратен сребърен медалист от планетарни шампионати на 1500 метра Якоб Ингебригтсен постави нов световен рекорд в неолимпийската дисциплина 2000 м по време на Диамантената лига в Брюксел. 22-годишният норвежец, европейски рекордьор на 1500 м от това лято, прати в историята постижението на легендарния Хишам Ел Геруж от 4:44.79 минути, което седеше на върха от 1999 г. Ингебригтсен свали рекорда до 4:43.13 мин в първото си състезание след Световното първенство в Будапеща през миналия месец, където защити титлата си на 5000 м и взе сребро на 1500 м.

“Винаги е забавно да подобриш рекорд. Този се приема като световен рекорд, а не като най-добър резултат в света. Знам, че успях да подобря този рекорд, но имах някакъв вирус преди десет дни и наистина не знаех как ще се чувствам. Въпреки това се чувствах много добре и направих добро състезание.

Честно казано, тези рекорди не бяха трудни за мен. Разбира се, когато трябва да го правиш сам, е наистина трудно, но получих голяма помощ от пейсмейкърите. Всъщност успяха да ми помогнат повече, отколкото очаквах“, каза сподели Ингебригтсен след състезанието.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки