Босът на Ред Бул се извини на Серхио Перес

Доктор Хелмут Марко обясни комантарите си за мексиканеца

След няколко дни забавяне съветникът на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко официално се извини на пилота на тима Серхио Перес за забележките, които направи за представянето му този сезон. В един от силните си медийни моменти тази седмица доктор Марко обясни през телевизия Servus TV, която е собственост на Ред Бул, че Перес не се представя добре защото не е достатъчно концентриран, тъй като е от Южна Америка. Бившият пилот сравни Серхио със Себастиан Фетел и Макс Верстапен, които даде за пример в ролята им на световни шампиони, родени съответно в Германия и Нидерландия.

 

Мексико не е част от Южна Америка, но не тази грешка успя да ядоса много фенове и медии и след известен натиск доктор Марко поднесе официално извиненията си на Чеко.

Първоначално доктор Марко се опита да обясни какво е искал да каже, но без да се извинява, а малко по-късно обаче ситуацията вече изискваше извинение.

„Що се отнася до забележката ми за Серхио Перес пред Servus TV в понеделник, 4 септември, бих искал да се извиня за обидните думи и искам да изясня, че не вярвам в поставянето под един знаменател на хората от която и да е държава, раса или етнос”, заяви Марко.

„Опитвах се да посоча това, че представянето на Чеко тази година е с възходи и спадове, но беше грешка да го обвързвам с произхода му” допълни доктор Марко.

Марко критикува остро Перес от началото на сезона, въпреки че мексиканецът записа три подиума в последните 4 състезания, включително и на „Монца” в началото на септември.

 

Още от Формула 1

Вижте подробности

Вижте подробности

Австралиецът се представя отлично в дебютния си сезон при британския тим

Испанецът се изказа доста лошо за настройките на колата си в Сингапур

Испанецът донесе първа победа за Ферари през 2023 годин

Световният шампион остана 11-ти в квалификацията за Гран при на Сингапур

Световният шампион Макс Верстапен остана едва 11-ти за старта утре

Босът на Ред Бул е на страната на бразилеца в спора му с Формула 1

Пилотът на Ферари е основният фаворит за пол позишъна по-късно днес

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки