1. Novsport
  2. ЕвроВолей 2023
  3. Четири дни почивка за националите

Четири дни почивка за националите

Светослав Гоцев е под въпрос за Олимпийските квалификации

Четири дни почивка за националите

Мъжкият национален отбор на България получи четири дни почивка между участието си на Европейското първенство и подготовката за олимпийските квалификации. Днес тимът напусна хотела в Св. Константин и Елена, след като ден по-рано отпадна от шампионата на Стартия континент със загубата от олимпийския шампион Франция с 0:3 на осминафинал.

Селекционерът Пламен Константинов ще обяви в понеделник, 11 септември, групата от 14 волейболисти, които трябва да се яват на лагер. По информация на NOVSPORT.COM е много вероятно от нея да отпадне центърът Светослав Гоцев, който страда от трябва в рамото. Подготовката ще стартира в сряда, 13 септември, в София. Тимът ще се събере за първа тренировка в столичната зала "Христо Ботев".

Олимпийският квалификационен турнир е насрочен между 30 септември и 8 октомври. България е в Група С, която ще се проведе в Китай. "Трикольорите" ще играят седем мача, като съперници са ни Китай (30.09), Полша (01.10), Аржентина (03.10), Холандия (04.10), Канада (06.10), Мексико (07.10), Белгия (08.10). Квоти взимат завършилите на първите две места.