Лука Дончич: Не съм в добро състояние, играя с болки в бедрото от месеци

Той разкри, че е правил ЯМР, но не е било показано нищо сериозно

Суперзвездата на словенския национален отбор Лука Дончич призна, че е играл с физически проблем на Световното първенство по баскетбол. Лидерът на клубния Далас Маверикс е имал проблем с травма в бедрото, като след последния си мач вчера сподели, че бедрото му не се намира в добро състояние.

“Не знам какво да кажа - не съм в добро състояние. В същото време трябва да се подготвя за още един мач, а след това и за целия сезон в НБА”, сподели Дончич преди вчерашната победа над Италия в спора за седмото място, в която той записа 29 точки, 10 борби и 8 асистенции.

Това е същата контузия, която тормозеше Дончич през втората половина от сезона в НБА. Самият той призна, че чувства болки в бедрото още от месец март насам, като впоследствие той се е подложил на ядрено-магнитен резонанс, който не е показал нищо сериозно.

Сега Лука има много кратко време за възстановяване, тъй като му предстои да се включи в предсезонния тренировъчен лагер на Далас Маверикс. В началото на октомври тексасци ще проведат няколко предсезонни двубоя, а новият сезон в най-силната лига в света започва на 26 октомври.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки