Мо Фара завърши последното си състезание

Британецът завърши четвърти

Сър Мо Фара (Вбр) завърши своето последно състезание. Той се нареди четвърти в полумаратона на Great North Run в Нюкасъл.

Той спря хронометъра на 1.03:28 часа, а победител стана етиопецът Тамират Тола с време от 59:58 мин. Веригата от бягания на Острова Great North Run е една от любимите на 40-годишния атлет. Той има шест победи в различни дисциплини.  

Четирикратният олимпийски шампион Фара обяви още през април, че ще прекрати своята кариера тази година.

„Спортът ме спаси – в онези години, когато бях дете, през това, което преминах и се превърнах в мъжа, който съм, коментира след състезанието Фара. - Много е емоционално сега. Много неща минаха през ума ми. Всичко, което знам, е да бягам и това ме правеше щастлив толкова много години. Бягането е всичко за мен. То е това, което ме спаси. Без спорта и хората в живота ми, които имам, нямаше да съм тук днес. Поглеждайки назад - беше невероятно пътуване. Получих толкова много съобщения от хора от целия свят, които казват благодаря. Радост е да усетя тази подкрепа, защото не просто се наслаждавах на това, което правих, а се ангажирах натискам себе си да печеля медали отново и отново.”

Фара е олимпийски шампион на 5000 и 10 000 м от Лондон 2012 и Рио 2016. Роденият в Сомалия британец е шесткратен световен шампион.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки