Правило в НФЛ задължава отборите да имат поне един чуждестранен играч

Вижте какво води до промяната

Всички 32 отбора, които играят в Националната футболна лига (НФЛ) ще бъдат задължени да имат по поне един чуждестранен играч от следващия сезон, съобщи журналистът Адам Шефтър, един от най-уважаваните инсайдъри в лигата.

С промяната НФЛ се надява да увеличи влиянието си в глобален мащаб, тъй като американският футбол остава все още непопулярен спорт за масовия зрител извън пределите на САЩ.

За момента лигата няма да изисква от отборите въпросният чуждестранен играч да бъде част от активния състав от 53-ма играчи, което означава, че той ще може да бъде просто част от тренировъчния отбор.

Спрямо останалите три големи американски лига - по баскетбол (НБА), по хокей на лед (НХЛ) и по бейзбол (МЛБ), НФЛ изостава драматично по брой чуждестранни играчи. За това говори и фактът, че едва деветима чужденци са стигнали до "Залата на славата" в над 100-годишната история на лигата, като през XXI век единственият, получил подобно признание, е датчанинът Мортен Андерсен, който бе част от шампионата в продължение на 25 години от 1982-ра до 2007-ма.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки