Сайнц без конкуренция и в последната тренировка в Сингапур

Пилотът на Ферари е основният фаворит за пол позишъна по-късно днес

Сайнц без конкуренция и в последната тренировка в Сингапур

След като бе най-бърз във вчерашната втора тренировка преди Гран При на Сингапур пилотът на Ферари Карлос Сайнц оглави класирането и в края на последния час за подготовка преди квалификацията на „Марина Бей“.

В него испанецът успя да постигне 1:32.065, най-доброто време от началото на уикенда, за да оглави класиране. Авансът на Сайнц заелия второто място Джордж Ръсел бе 0.069 секунди, а тройката с пасив от 0.238 допълни Ландо Норис от Макларън.

Победителят от последните десет състезания във Формула 1 Макс Верстапен завърши третата тренировка в Сингапур на четвъртото място, като неговият пасив от Сайнц бе 0.313 секунди. На само 0.003 зад нидерландеца се класира и вторият пилот на Ферари Шарл Леклер, който така и не успя да направи абсолютно чиста бърза обиколка в хода на сесията.

В нея отново нямаше сериозни инциденти, въпреки че както и снощи отново имаше пилоти, които бяха близо до такива. Верстапен напусна пистата в спирането за завой №14 още в началото на тренировката, а малко по-късно заместникът на контузения Дениъл Рикардо в Алфа Таури Лиам Лоусън се завъртя в началото на обиколката. Новозеландецът обаче успя да се опази от контакт със стената и продължи участието си в сесията.

Алекс Албон пък направо обърса стената на изхода от завой №17 в края на сесията, но за щастие на екипа на Уилямс нямаше щети по болида на тайландеца. В тази си обиколка Албон постигна деветото най-добро време в рамките на тренировката, но по-късно бе изместен до 17-та позиция.

Уикендът за Гран При на Сингапур, 16-ти кръг за сезон 2023 във Формула 1, продължава в 16:00 часа българско време по-късно днес с квалификацията за място на старта.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки