Нидерландец спечели XX етап от Обиколката на Испания

Воут Пулс ликува след силен финален спринт

Нидерландецът Воут Пулс от отбора на Бахрейн Викториънс спечели 20-ия етап от колоездачната Обиколка на Испания с финален спринт, изпреварвайки белгиецът Ремко Евенпул от Куик Степ.

Етапът беше с дължина 207.8 километра от Манисарес ел Реал до Гуадарама и премина през полупланински релеф, но завърши с равнинен участък, предразполагащ към спринтов финал. Пулс и Евенпул бяха част от група, която рано-рано се откъсна от основната колона.

20-ият етап е най-дългият етап от тазгодишното състезание, 208 километра хълмисто каране. Въпреки че нито едно от изкачванията не беше над категория 3, колоездачите се изправиха пред 10 качвания преди последните осем километра в днешното трасе. В последното изкачване за деня Пулс започна опити да се откъсне от останалите. на пръв поглед изглеждаше, че Евенпул и другите от първата група са се примирили.

Но накрая те намериха сили, за да атакуват беглеца преди последните километри пред входа на Гуадарама. Пулс обаче беше запазил енергия за съвсем накрая и направи последна атака точно преди последния завой. Той дръпна пред Евенпул и спя да го победи във финалния спринт. Палйо Санчес (Испания) от отбора на Бургос остана на 3-о място, също с времето на победителя.

Отборът на Джъмбо Висма пък направи тактиката си днес така, че успя да запази първите три места в генералното класиране. На върха остава Сеп Къс (САЩ) с общо време 74 часа, 23 минути и 42 секунди. На 2-ата позиция е Йонас Вингегор (Дания), който изостава със 17 секунди. Трети е Примож Роглич (Словения) с пасив от 1 минута и 8 секунди.

Още от Други спортове

16 наши състезатели ще вземат участи в шампионата

Българката остана с бронз

Атакува победата в "ледена миля" на състезанието от Световната купа на езерото Хьовсгльол

Белослава Кръстева с нов успех в Мексико Сити

Вижте подробности

Спортистът с иск за 100 000 лева

Едно от най-неприятните чувства не само за спортистите, но и за всеки човек, е поражението

Българският отбор е воден от олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова

Това обяви президентът на страната Анджей Дуда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки