„Шампион“ от „Подуяне“ спечели международния турнир по джудо "Янко Димов"

Кмета на „Сердика“ инж. Тодор Кръстев и зам.-кметът на „Подуяне“ Петър Митев наградиха победителите

Над 500 състезатели взеха участие в международния турнир по джудо "Янко Димов", който се проведе в столичната зала „Локомотив“. Надпреварата се организира от ОСК „Левски“ и клуб по джудо „Левски“, с подкрепата на столичните райони „Подуяне“ и „Сердика“.

През двата дни на състезанието зрителите видяха много интересни и оспорвани срещи. Участниците бяха във възрастови групи от 2009  до 2016 г. През първия ден на татамито се впуснаха най-малките, а за втория бяха оставени по-големите батковци и каки. Специалната изненада от кмета на район „Сердика“ инж. Тодор Кръстев и зам.-кмета на район „Подуяне“ Петър Митев бяха раздадените велосипеди. След томбола, в която участие взеха всички шампиони в отделните категории, изтеглените получиха чисто нови колелета. Освен тези две награди, имаше и още много подаръци, осигурени от двете общини.

Комплексен победител стана отборът на „Джудо клуб Шампион“ от район „Подуяне“.

Зам.-кметът на район "Подуяне" Петър Митев се обърна към всички участници и победители:

"За мен е чест и удоволствие да бъда сред вас. Едва ли можехме да изберем по-подходящо време за провеждането на този турнир. Със старта на учебната година ние показваме, че спортът и физическата активност са важна част развитието на всеки млад човек", каза Митев.

Кметът на район Сердика инж. Тодор Кръстев пък изказа своето възхищение от отлично организирания спортен празник.
"Безкрайно съм щастлив, че именно днес, когато е празникът на София, имам възможността да наградя тези млади и обещаващи таланти в джудото. Видях в очите на всички участници тяхната жажда за победа. Това със сигурност ме кара да съм убеден, че спортът в район Сердика се развива в правилния път, а ние като управляващи правим всичко възможно, такива състезания да стават все по-чести. Пожелавам на всички ученици много здраве, късмет и естесвено само отлични оценки", каза инж. Тодор Кръстев.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки