Бразилско семейство в Левски: Щастливи сме, че след 10 години сме в един клуб

Съпрузите дойдоха в София съответно от испанския Тотал Енерджи и гръцкия Кифисия

Бразилско семейство в Левски: Щастливи сме, че след 10 години сме в един клуб

От новия сезон във волейболния Левски ще има още една южноамериканска роднинска връзка, съобщиха от клуба.

След аржентинските сестра и брат Гуадалупе Рамела и Алехандро Торо със синята фланелка ще играе бразилското семейство Карла и Майкон Морейра. Съпрузите дойдоха в София съответно от испанския Тотал Енерджи и гръцкия Кифисия.

Посрещачка Карла и центърът Майкон вече близо месец водят подготовка с Левски.

"Когато пристигнах, бях истински впечатлен. Всичко тук е толкова мащабно и добре организирано. Определено ми харесва много", каза Майкон пред официалния сайт на отбора.

"И на мен ми харесва. Веднага си пролича, че Левски е един изключително добре организиран клуб. Всичко е супер структурирано. Фитнесът е перфектен. Същото се отнася за залата и кортовете. Треньорите, физиотерапевтът и въобще целият персонал са на ниво", смята Карла.

"Когато пристигнах, видях, че в отбора има много млади играчи. Те определено са добри. Това е супер, защото те дават страхотна енергия на отбора. Аз съм малко по-възрастен (б. а. - миналия месец центърът навърши 29 години) и това ми дава още по-голяма мотивация. Караме да съм в тон с тази енергия, което ми харесва", добави Майкон.

"При нас положението е същото. Аз съм на 28 година и съм най-възрастната в отбора. Както казва Майкон, това младите дават много енергия, понякога дори идва в повече, но това е добре. Стимулира ни. Понякога се опитват да се майтапят с нас, но не им се получава. Всичко, разбира се, е добронамерено", сподели съпругата му.

"В Бразилия имаме проблем, че не се дава шанс на младите. Самата аз имах такъв проблем. Когато дойдох в Левски, веднага ми стана ясно, че тук е точно обратното. Ето ние имаме Мика (18-годишната Микаела Стоянова), която играе като диагонал и се представи много добро срещу Бразилия в олимпийската квалификация на България. Тя е млада, но играе вече като зряла волейболистка.", добави тя.

"Перфектно за нас, че играем в един клуб. От 10 години се опитваме да го направим", разкри Майкон. "Да, 10 години и с Левски успяхме. Наистина опитвахме много пъти. Във Франция бяхме заедно, но в различни отбори. Той беше на юг, а аз – на север. С влак разстоянието се изминаваше за 7 часа. Ние със сигурност вървим към край на кариерите си и сме щастливи, че успяхме да се съберем", добави Карла.

"Бях вече подписал с Левски, а моят мениджър се опитваше да намери правилния отбор за Карла. Казах му, че много искаме да играем заедно, за да сме още по-щастливи. Той ми отговори, че доколкото знае Левски търси нов солиден краен нападател за женския си отбор. Пратих му видео на Карла. Той задвижи нещата и така се стигна и до нейния подпис", разказа бразилецът.

"Харесва ни София. Не сме видели много, защото тренираме всеки ден. Малкото, което сме видели, обаче ни харесва. Имам предвид в близост до дома ни. Много е спокойно. В района живеят семейни хора. Всичко ни и много близо", каза Карла.

"Миналия сезон мъжкият тим се е представил много добре с третото място. Сега трябва да продължим нагоре. Това ще стане с преследване до дупка на победата във всеки мач", завършва Майкон.

Марица се бори, но не успя да се справи с Еджзаджъбашъ

Пловдивчанки загубиха с 0:3 в Истанбул

Волейболният Нефтохимик 2010 се раздели със Стефан Иванов

Вижте подробности

Седми волейболист напусна Пазарджик

Вижте кой е той

Страхотна Нася Димитрова най-резултатна за Рапид при победа в Румъния

Българката с 19 точки

ОБЗОР: ЦСКА спечели последния есенен мач в женската НВЛ

Славия падна вкъщи с 1:3, вижте класирането след първия дял

Цветан Соколов на финал за волейболната купа на Русия

Вижте подробности

Спас Байрев записа 30 точки за победа на Берое срещу ЦСКА

Вижте всички резултати

Дея спорт нанесе седма поредна загуба на ДКС Варна

В женското волейболно първенство – резултати, програма и класиране

Черно море спря пропадането с успех над Пирин

Варненци спечелиха с 3:1 в Разлог – резултати, програма и класиране в НВЛ

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки