Бразилско семейство в Левски: Щастливи сме, че след 10 години сме в един клуб

Съпрузите дойдоха в София съответно от испанския Тотал Енерджи и гръцкия Кифисия

Бразилско семейство в Левски: Щастливи сме, че след 10 години сме в един клуб

От новия сезон във волейболния Левски ще има още една южноамериканска роднинска връзка, съобщиха от клуба.

След аржентинските сестра и брат Гуадалупе Рамела и Алехандро Торо със синята фланелка ще играе бразилското семейство Карла и Майкон Морейра. Съпрузите дойдоха в София съответно от испанския Тотал Енерджи и гръцкия Кифисия.

Посрещачка Карла и центърът Майкон вече близо месец водят подготовка с Левски.

"Когато пристигнах, бях истински впечатлен. Всичко тук е толкова мащабно и добре организирано. Определено ми харесва много", каза Майкон пред официалния сайт на отбора.

"И на мен ми харесва. Веднага си пролича, че Левски е един изключително добре организиран клуб. Всичко е супер структурирано. Фитнесът е перфектен. Същото се отнася за залата и кортовете. Треньорите, физиотерапевтът и въобще целият персонал са на ниво", смята Карла.

"Когато пристигнах, видях, че в отбора има много млади играчи. Те определено са добри. Това е супер, защото те дават страхотна енергия на отбора. Аз съм малко по-възрастен (б. а. - миналия месец центърът навърши 29 години) и това ми дава още по-голяма мотивация. Караме да съм в тон с тази енергия, което ми харесва", добави Майкон.

"При нас положението е същото. Аз съм на 28 година и съм най-възрастната в отбора. Както казва Майкон, това младите дават много енергия, понякога дори идва в повече, но това е добре. Стимулира ни. Понякога се опитват да се майтапят с нас, но не им се получава. Всичко, разбира се, е добронамерено", сподели съпругата му.

"В Бразилия имаме проблем, че не се дава шанс на младите. Самата аз имах такъв проблем. Когато дойдох в Левски, веднага ми стана ясно, че тук е точно обратното. Ето ние имаме Мика (18-годишната Микаела Стоянова), която играе като диагонал и се представи много добро срещу Бразилия в олимпийската квалификация на България. Тя е млада, но играе вече като зряла волейболистка.", добави тя.

"Перфектно за нас, че играем в един клуб. От 10 години се опитваме да го направим", разкри Майкон. "Да, 10 години и с Левски успяхме. Наистина опитвахме много пъти. Във Франция бяхме заедно, но в различни отбори. Той беше на юг, а аз – на север. С влак разстоянието се изминаваше за 7 часа. Ние със сигурност вървим към край на кариерите си и сме щастливи, че успяхме да се съберем", добави Карла.

"Бях вече подписал с Левски, а моят мениджър се опитваше да намери правилния отбор за Карла. Казах му, че много искаме да играем заедно, за да сме още по-щастливи. Той ми отговори, че доколкото знае Левски търси нов солиден краен нападател за женския си отбор. Пратих му видео на Карла. Той задвижи нещата и така се стигна и до нейния подпис", разказа бразилецът.

"Харесва ни София. Не сме видели много, защото тренираме всеки ден. Малкото, което сме видели, обаче ни харесва. Имам предвид в близост до дома ни. Много е спокойно. В района живеят семейни хора. Всичко ни и много близо", каза Карла.

"Миналия сезон мъжкият тим се е представил много добре с третото място. Сега трябва да продължим нагоре. Това ще стане с преследване до дупка на победата във всеки мач", завършва Майкон.

Алекс Николов и Лубе Чивитанова с победа в Шампионската лига

Българинът се появи за кратко при успеха над чехи с 3:0

Нефтохимик отпадна със загуба от Европа

Волейболният ни шампион загуби с 0:3 и в реванша от турския Аркас

Пазарджик ликува, Хебър удари полския Алурон Варта Заверче

Родният тим отпадна от турнира за купата на CEV

Марица успя! Пребори Вашаш в Шампионската лига!

Родният ни тим постигна първи успех в турнира от три години насам

Дея спорт отпадна от Чалъндж къп

Бургазлии загубиха и в реванша от френския Сен Назер

Дупница остава без волейбол

Вижте подробности

Разпадът във волейболния Хебър продължава

Якопо Масари премина в италианския отбор Фармиталия Сатурния

Девойките на Варна ДКС сразиха Перун

Варненки бяха категорични в градското дерби

Алекс Николов и Матей Казийски с победи в Италия

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки