Българчета станаха шампионки на тенис турнир в Скопие

Вижте подробности

Българчета станаха шампионки на тенис турнир в Скопие

Рада Колева и Никол Нунева спечелиха титлата на двойки при девойките на турнира до 14 г. от трета категория на Тенис Европа в Скопие (Северна Македония).

Колева и Нунева победиха във финала без игра Лаура Физел от Унгария и Мария Строе от Румъния.

За полуфиналите на сингъл при юношите се класираха Владимир Цонков и Георги Георгиев.

На четвъртфиналите Владимир Цонков победи Стефан Мойсев от Сърбия с 6:2, 6:4. Георги Георгиев водеше с 4:6, 7:6(9), 3:0 преди Елиът Авовои от САЩ да се откаже. Борис Борисов загуби от №1 в схемата Михайло Топич от Сърбия с 0:6, 0:6.

При девойките Никол Нунева се класира за финала на сингъл. На полуфиналите Нунева победи с 6:4, 6:1 първата поставена Сара Митевска от Северна Македония. Кристина Кънева загуби с 3:6, 1:6 от Мария Джукич от Сърбия.

Междувременно Георги Георгиев и Владимир Цонков се класираха за финала на двойки при юношите. Българите победиха на полуфиналите с 6:1, 6:4 Вит Игодт от Белгия и Стефан Мойсев от Сърбия. В другия полуфинал Борис Борисов и Димитър Конакчиев отстъпиха с 3:6, 2:6 от Александър Фигуровски от Русия и Михайло Топич от Сърбия.

В турнира участва тим 2010 от пътуващите отбори във възрастовите групи до 12 г. и до 14 г., които са осигурени финансово за участие в турнири през календарната 2023 г. Така Българска федерация по тенис продължава традицията да подпомага участието на млади талантливи състезатели за участие на международни турнири. През тази година 16 момичета и момчета родени между 2009 и 2012 г. ще бъдат подпомогнати за участие на по седем турнира от календара на Тенис Европа. БФТ ще покрие всички разходи на младите ни таланти.

Отбор 2010 г. е в състав Владимир Цонков (Бароко Спорт), Рада Колева (Супер Спорт) и Никол Нунева (Приста 2011) с капитан Мартин Захариев.

Участието на Отбор 2012 се осъществява със спонсорската подкрепа на EGT и SATSPORT официален вносител за България на немския спортен бранд „BIDI BADU".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки