Това правило е започнало да създава напрежение на „Герена“, а в основата му е халфът Дарлан, който е започнал да недоволства, пише „Мач Телеграф“. Бразилецът получаваше минути на терена в евротурнирите, но „сините“ отпаднаха и сега Дарлан постоянно е извън сметките на Костов. Логично техничарят не е доволен от тази ситуация, която няма да се оправи, докато Левски не завърши процедурата по изваждане на български паспорти на Уелтън и Вандерсон Цунами. Тя е в напреднала фаза и се очаква двамата бразилци да получат родни документи през месец октомври.

Дотогава обаче спортно-техническото ръководство на Левски е взело решение да прави ротации. Очаква се те да стартират още в събота срещу Етър. Най-вероятно в групата за този мач ще влезе Дарлан, а друг бразилец – Роналдо, ще изпадне. На „Герена“ са преценили, че нито един играч от останалите чужденци не може да бъде жертван – Уелтън е звездата на отбора, Рикардиньо и Цунами – нямат алтернатива, а Хосе Кордоба трябва винаги да е титуляр, защото клубът смята да го продаде за милиони най-късно в края на сезона.

Така Роналдо остава единственият заменим футболист, защото на неговата позиция могат да играят и Марин Петков, и Илиян Стефанов.