Драмата около Лилард е пред развръзка

Звездата на Портланд настоява за трансфер цяло лято

Драмата около Лилард е пред развръзка

Летната трансферна сага около Деймиън Лилард е към своя край. Суперзвездата на Портланд Трейл Блейзърс няма намерение да започва новия сезон с настоящия си клуб и едва ли не се моли за преминаване само и единствено в Маями Хийт. Според информация на журналиста от ESPN Брайън Уайндхърст ръководството на Блейзърс прави всичко възможно, за да сътвори сделка за гарда до началото на тренировъчния лагер на тима, който започва на 3 октомври.

Лилард неколкократно заявяваше на шефовете си, че Маями е единственото място, на което иска да продължи своята кариера. Проблемът е, че Блейзърс искат твърде много в замяна на звездния си плеймейкър, а ръководството на “горещите” не е особено заинтересовано да се разделя с цялата си дълбочина в състава за Лилард. Затова и в последните седмици се заговори за тристранна сделка, която да включва трети отбор, и като такива бяха определяни Финикс Сънс и Чикаго Булс, които да включат в сделките съответно Диандре Ейтън и Зак ЛаВийн.

 

В последното десетилетие Портланд не успя да обгради Лилард с достатъчно талантливи играчи, които да му помогнат да направи запомнящ се щурм в плейофите. Именно и затова търпението на баскетболиста се изчерпа през това лято и сега седемкратният участник в “Мача на звездите” се намира на изхода на “Мода Сентър”. Гардът записа най-добрия сезон изобщо в кариерата си през миналата година, в която постигаше средно по 32.2 точки, 4.8 борби и 7.3 асистенции.

 
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки