Емо Луканов: Яд ме е, загубихме нелепо

„Нищо не е свършило, докато не приключи сезонът“

Емо Луканов: Яд ме е, загубихме нелепо

„Нищо не е свършило, докато не приключи сезонът.“

Думите са на треньора Емануел Луканов след загубата на Етър  с 0:1 от Левски на стадион „Георги Аспарухов“ в мач от Х кръг на футболната ни efbet Лига.

„Играхме дефанзивно, защото такъв беше планът. С това, което разполагаме и срещу отбора, с който играем, мисля, че начинът ни на игра бе правилен. Няма как по друг начин, защото външните футболисти на Левски имат уникална скорост. Пропукахме се точно оттам, след поредната центрирана топка от Уелтон. Яд ме е, че получихме гол от човек, на който играта с глава не му е приоритет. Отново малко нелепо ни се случиха нещата. Знаем как и срещу кого играем и за това подходихме по този начин“, каза Луканов.

„При нужда ще играем с петима защитници. Моята идея беше да се укрепя пространствата зад гърба на нашата отбрана и да затворим техния офанзивен халф. Исках да има плътност между линиите, но индивидуалната класа си изигра ролята и допуснахме гол по нелеп начин. Нашият вратар спаси много положения, но това са ни възможностите. Футболистите се раздават на 100%. В четвъртък имаме важен мач, за който искаме да сме в оптимална форма“, допълни той.

„При 0:1 тръгнахме да пресираме и да търсим гол, но не можем да отговорим на бързината и бързата настилка на Левски. Тук не успяхме да се адаптираме, защото нашите условия не отговарят на „Герена“. Не трябваше да бъдем глупави, трябваше да играем умно. Имахме един корнер след допуснатия гол. Искахме да си използваме ситуациите, но загубихме. Нашите мачове са други, от големите се стараем по един добър начин да откраднем по нещо.“

„Мартин Тошев има четири картона и за това го съхраних. Не исках дори и пет минути да го пускам. Това е основната причина, защото мачът с Пирин е от огромно значение с нас. Срещу Пирин са мачовете, в които ще търсим победата. Срещу грандове ще се опитваме да открадваме по нещо, от отборите от нашия ранг ще се опитваме да взимаме необходимото. Ще се трудим и ще се опитаме да наваксаме.“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки