Аякс изгони техническия си директор след само 4 месеца

Вижте подробностиая

Аякс изгони техническия си директор след само 4 месеца

Рекордьорът по титли в Нидерландия Аякс освободи техническия директор Свен Мислинтат след само четири месеца работа в клуба. „Липсата на широка подкрепа в организацията“ е довела до края на престоя на 50-годишния специалист в Аякс, информират от футболния клуб, цитирани от БТА.

Прекатяването на сътрудничеството не е обвързано с обявеното разследване от съдебно-счетоводител, се казва още в съобщението. 

„Няколкото опита за възстановяване на широка подкрепа не доведоха до желания резултат“, обясни временният директор Ян ван Халст.

През миналата седмица се разбра, че Свен Мислинтат e разследван за потенциален конфликт на интереси около привличането на хърватския футболист Борна Соса от Щутгарт в Аякс. Мислинтат има дял в платформата за анализ на футболни данни Matchmetrics, а от лятото компанията за футболни агенти AKA, участваща в трансфера на Соса, също има дял там. 

От Аякс потвърдиха, че Свен Мислинтат ги е информирал за своето участие, когато е подписал договора си с клуба, но не са били наясно с подробностите за АКА.

„Тъй като AKA Global подкрепя играч, който подписа с Аякс през лятото, клубът реши да разгледа по-отблизо въпроса и е подпомаган от външни съветници“, обявиха по-рано от нидерланския тим.

Мислинтат бе технически директор на Аякс от 19 май, а преди това в продължение на близо три години заемаше поста спортен директор в Щутгарт. По това време Соса игра и за германския отбор.

Съставът на Аякс записа слаб старт на сезона, печелейки само 5 точки от първите си четири мача и заема 14-о място във временното класиране в Нидерландия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки