Ред Бул обещали на Уолсън място след две години

Младокът впечатлява в Алфа Таури след като замени Даниел Рикардо

Ред Бул обещали на Уолсън място след две години

Лиам Лоусън ще трябва да почака още една година, за да получи титулярно място във Формула 1, а според запознати такова е било гарантирано на новозеландеца за сезон 2025 от шефовете на Ред Бул.

Както е известно и догодина Лоусън ще бъде резервен състезател за отборите на Ред Бул и Алфа Таури, въпреки доброто впечатление, което оставя от неочаквания си дебют в Нидерландия по-рано този сезон. От уикенда на „Зандвоорт“ насам новозеландецът кара на мястото на контузения Дениъл Рикардо, чието възстановяване не върви според очакванията и има шанс Лоусън да кара и в Катар в края на другата седмица.

В четирите състезания, които новозеландецът вече записа, той успя веднъж да влезе в точките, финиширайки девети в Гран При на Сингапур. Това е и най-добрият резултат от началото на сезона за екипа на Алфа Таури.

В Япония през изминалия уикенд Лоусън се класира 11-ти в квалификацията, в която бе победен от съотборника си Юки Цунода. В състезанието обаче двамата размениха ролите си и Лоусън завърши пред японеца, но и двамата останаха извън точките, финиширайки 11-ти и 12-ти.

Това силно представяне може и да не доведе до желаната титулярно позиция за следващия сезон, но заради него Лоусън е получи гаранция от доктор Хелмут Марко и Кристиан Хорнър, че ще бъде титуляр през 2025 година. Тази гаранция идва в замяна на съгласието новозеландецът да не напуска лагера на Ред Бул, в търсенето на титулярна позиция през следващия сезон.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки