Божидар Саръбоюков преподава на деца в Поморие

Атлетът на лагер край морето

Божидар Саръбоюков преподава на деца в Поморие

Община Поморие и Българска федерация лека атлетика организираха атлетически уроци в училище "Иван Вазов" в Поморие по случай Европейската седмица на спорта.

222 деца на възраст от 10 до 12 години се занимаваха под ръководството на двукратния вицешампион от Европейски първенства за юноши до 20 години на скок дължина и на троен скок Божидар Саръбоюков и треньора му Димитър Карамфилов, екип на БФЛА и учители от СУ "Иван Вазов".

Саръбоюков, който е на възстановителен лагер в Поморие, показа на учениците как се загрява преди тренировка и как се скача.

След практическите занимания двамата с треньора Карамфилов разказаха на децата за ползите от редовните тренировки и как се стига до големия спорт, а директорката Петя Казакова каза, че постиженията на българските атлети в културата и в спорта са най-голямата реклама за Бълграия.

Децата получиха подаръци от община Поморие и грамоти от БФЛА.

Това е поредното занимание по "Детска атлетика" в Поморие, а градът вече пета година в домакин на уникалното плажно състезание "Поморие рън", част от веригата RUN BULGARIA.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки