Керкез: До януари няма да е лесно

"Не мога да правя чудеса", заяви той

Керкез: До януари няма да е лесно

Наставникът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез говори след поражението с 0:1 от Черно море. Специалистът продължава да няма победа начело на "канарчетата".

"Поздравявам Черно море за победата и Илиан Илиев. Свършил е отлична работа с този отбор наистина. Черно море е постоянен и той успява да върши работата си добре, неслучайно неговият отбор е на това място. Не изиграхме добър мач, получихме гол заради нашата грешки. Срещу тимове като Лудогорец, ЦСКА и Черно море не можем да си позволяваме такива грешки. Трудно е да приемем тези резултати в момента, тези отбори са на по-високо ниво от нас в момента. Трябва да работим много здраво.

Зимата ще направим сериозна подготовка и ще бъдем по-добри, имаме трудна програма, осъзнаваме всичко това. Няма да бъде лесно до януари със сигурност, трябва да погледнем в огледалото и да си кажем истината, аз не мога да направя чудеса. Всички се опитват - футболистите също. Всичко, което се случи преди това… Не обичам да говоря за това, но все пак… Трябва време, за да се оправи. Имахме днес трима играчи с вирус, аз също съм болен. Двама от тримата са атакуващи - ако бяха играли, можеха нещата да изгледат по друг начин, това е факт, не е алиби. Опитахме план Б, имаме нашите опции, но нещата не се развиват по най-добрия начин. Надявам се след утре хора като Хидайет Ханкич да са здрави, не е лесно с плъзнал вирус в отбора. Някои вече оздравяха.

Рано е да говорим за паузата, имаме важни мачове преди това. Каквото и да се случи трябва да сме обединени. Знам, че не е лесно за феновете на Ботев, но това е ситуацията в момента, трябват ни точки, по-важно е даже да печелим точки, отколкото да играем добре. С точките ще се успокоим. След мача поздравих Нестор Ел Маестро, тези неща се случват - това не е хубаво, разбира се. Надявам се, че няма да се случва повече, футболът е емоционална игра.

Пожелавам всичко най-добро на Ел Маестро, той има моята подкрепа, дано продължи добрата си работа в ЦСКА. Сериозен удар е да няма фенове, свикнал съм, че когато нещо не се получава в един отбор, всичко е настроено срещу него. Надявам се, че наказанието ще бъде променено, имаме нужда от феновете, поздравявам феновете, че ни подкрепиха днес и съжалявам, че не ги зарадвахме", каза Душан Керкез.

 

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки