Одобриха проект за ремонт на "Бончук"

Влагат над 1 млн. лева в съоръжението на Марек

Одобриха проект за ремонт на "Бончук"

Проектът на Община Дупница за ремонт на стадион „Бончук“ е одобрен от Министерство на младежта и спорта и подлежи на финансиране. Това стана ясно от писмо на зам. министъра Иво Кацаров до кмета на общината инж. Методи Чимев. Стойността на проектното предложение за заложените дейности е в размер на 1 297 768,56 лв с ДДС. Проектът бе изготвен и внесен от експертите в Община Дупница през месец ноември миналата година по Наредба 4, която е за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти.

Дейностите заложени в проектното предложение са само за „чашката“ на спортен комплекс „Бончук“. Предвижда се ремонт на дренажната и напоителната система, подмяна на тревното покритие чрез ново зачимяване, вътрешно и външно боядисване, подмяна на дограма, частична подмяна на ел. инсталация, ремонт на помещения (бани, тоалетни, съблекални), фитнес зала и т.н. Покривното покритие (козирката) от ламарина е изцяло компрометирано, което налага цялостната му подмяна с по-надеждно такова. Предвижда се монтиране допълнително на 3000 бр. пластмасови седалки върху съществуващите бетонови тераси, както и армирана бетонова настилка на сектора за привърженици на гостуващия отбор. С цел отговаряне на изискванията пътят на движение на съдиите да не се пресича с този на футболистите, се налага затваряне на 2 броя врати и отваряне на две такива към подхода на стадиона. На втория етаж на сградата съществува зала за конференции, която ще се раздели на две по-малки такива с нови функции – зала за конференции и стая на делегата.

Чрез осъществяването на проекта ще се подобрят условията за провеждане на спортно-тренировъчни занимания по футбол за децата от Детско-юношеската школа, както и на самия представителен отбор на Марек.

След извършването на ремонтните дейности, комплексът ще придобие още по-завършен тип, тъй като вече има изграден със средства от общинския бюджет естествен терен за тренировки (игрище „Шмиргело“), а в момента се изгражда изкуствено игрище с осветление, което ще е готово до средата на месец октомври.

Спартак Варна без важен чужденец срещу ЦСКА 1948

Ивей Ромееш е под въпрос и за последния мач за годината срещу Янтра в Габрово

Кюстендил търси съперник за контрола

За момента клубът е планирал пет проверки през януари и февруари

Официално: Солена глоба за Спартак (Варна)

Беласица също отнесе санкция, наказаха куп играчи на Литекс

ОБЗОР: Монтана обърна Марек с гол в 93-ата минута (ВИДЕО)

Вижте всички резултати и класирането след XIX кръг на Втора лига

ОБЗОР: Септември запази върха след реми с дубъла на Лудогорец

Спас Делев и Доминик Янков бяха титуляри във Втора лига – резултати и класиране

Септември ще победи дубъла на Лудогорец

Вижте подробности

Спартак Варна и Спортист Своге с по точка след голово равенство

По същото време Марица победи дубъла на ЦСКА 1948

Монтана ще удари Марек на "Огоста"

Вижте подробности

Спартак Варна постави цена на голмайстора си

Вижте подробности

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки