Артета: В този турнир или побеждаваш, или отпадаш

Мениджърът на "топчиите" говори след минималния успех над Брентфорд

Артета: В този турнир или побеждаваш, или отпадаш

Мениджърът на Арсенал Микел Артета остана доволен от успеха с 1:0 над Брентфорд, който класира отбора му на 1/8-финал за "Карабао Къп". Наставникът похвали своите играчи за представянето им, особено имайки предвид, че заложи на доста експериментален състав заради проблемите с контузии в отбора си.

"Щастлив съм, защото в този турнир или побеждаваш, или отпадаш. Дойдохме в Брентфорд и се изправихме срещу най-добрия им състав, докато ние имахме доста проблеми да окомплектоваме състава, тъй като имаме седем важни играчи с контузии. Започнахме добре и контролирахме мача през първото полувреме. Вкарахме гол рано, а можеше да отбележим и още. През второто полувреме се подведохме по играта на Брентфорд. Започнахме да играем прекалено директно и не задържахме топката, като ни бе трудно да стигнем до финалната третина по правилния начин. Това доведе до много дълги топки, много дуели, статични положения, тъчове, корнери, фалове. Трябваше да се защитаваме с 11 души около наказателното поле, а това е трудно, дори и срещу Брентфорд", заяви Артета.

Той похвали представянето на вратаря Аарън Рамсдейл, който се отличи с няколко блестящи спасявания.

"Да, имахме много важни намеси в защита в наказателното поле, особено когато Аарън направи спасяване и топката се отби от гредата. Много съм доволен от всички, особено сега, когато имаме толкова контузии. Доволен съм, че намерихме начин да спечелим този мач и да продължим напред", допълни испанецът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки