Срамота! Родители крещят и се бият на детски мач (ВИДЕО)

Вижте сцените тук

Срамота! Родители крещят и се бият на детски мач (ВИДЕО)

Мачът от елитната юношеска група до 16 години между отборите на Локомотив Пловдив и Хебър бе съпътстван с неприятни сцени и масов бой на родители след края на срещата, в която „черно-белите“ победиха с 4:1.

В медиите бе разпространено видео от случката след края на мача, но от Локомотив Пловдив пуснаха официална позиция и видео, в което дават допълнителна информация.

В рамките на близо 3 минути от мача са подбрани реплики, подвиквания и очевидно гаменско вербално поведение от страна на публиката на Хебър, които в случая вероятно са родители на 16-годишните юноши на пазарджиклии. От Локомотив Пловдив твърдят, че именно тези реплики и поведение са били повод за последвалия инцидент след края на мача.

Ето и видео от мача:

Ето и пълната позиция на Локомотив Пловдив

Уважаеми привърженици,

През изминалата неделя се състоя пореден кръг на Елитната група до 16 години. На “Лаута” Локомотив победи заслужено Хебър с 4:1. Но, за съжаление, не с това ще се запомни срещата.

По време на всичките 90 минути определени родители (фенове) на Хебър не спираха да викат нецивилизовано при почти всяко отсъждане на съдията, без значение дали е вярно или грешно. Впечатление правеше един конкретен човек, който в хода на мача отправяше обидни епитети както към главния съдия, така и към юношите на Локомотив! Недопустимо! В тази връзка той на няколко пъти влизаше в словесен конфликт с родители на домакините, не обръщаше внимание и на забележките на охраната.

 

След срещата, до входа на спортния комплекс, му е зададен въпрос защо е обиждал децата на Локомотив от наш фен, присъствал на мача. Въпросният изригва с обиди и словесни провокации, а според свидетели на случката същото е сторил и Йордан Минев, треньор на Хебър U16. Скандалът прераства в ръкопашна схватка, като в нея се включват и хора, които седят на барчетата в комплекса. В крайна сметка има двама пострадали, главният виновник за всичко се скрива в автобуса на гостите.

Подмолни действия има и дни след срещата, като определени хора от Хебър са разпространявали информацията, че не кой да е, а именно спортният директор Илко Пиргов, който беше зрител на мача, е организирал този бой! Абсурдно!

Уважаеми родители, Вие сте тези, които трябва да бъдете за пример на своите деца! Дръжте се културно и уважително по време на мачовете на своите деца! Футболът е просто игра, а не война!

Прилагаме видео (18+) с кратки, но показателни моменти от мача, като ще чуете за какво става въпрос. В първите секунди на клипа се чуват и закани и обиди към едно от нашите деца.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки