Защо в Левски всички мълчат?

Костов пак заставен да коментира всичко

Защо в Левски всички мълчат?

В Левски много работят, затова по-малко говорят. Думите са на изпълнителния директор на клуба Даниел Боримиров след успеха с 2:0 над Славия. Далеч по-лаконичен бе пък мажоритарният собственик Наско Сираков, който технично финтира микрофоните на журналистите като в най-силните му години във футбола. Така, заставен да коментира всички горещи теми в клуба отново бе старши треньорът Николай Костов. 

На специалиста никак не му е лесно да дава интервюта, затова и твърде рядко го прави. На "Герена" вече не се правят брифинги преди мачове, а въпросите към наставника след срещите са сведени до санитарния минимум. Костов не дава и индивидуални интервюта, тъй като не там му е силата и в това няма нищо лошо. Никой обаче не го отменя от тежката задача, защото общността се интересува, а спекулациите в различни насоки само внасят напрежение в клуба. 

Въпросът е защо никой в Левски не смее да говори. Самият Сираков вече утвърди свой подход в това отношение и предпочита да излиза с писмени изявления на сайта на клуба. Така неудобните въпроси автоматично отпадат, а той решава върху коя тема да акцентира. На Боримиров, който от април насам е със статут на временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор, изобщо не му се налага да дава изявления. И по-добре. 

Остава Костов, който на моменти е принуден да моли журналистите част от въпросите да бъдат отправяни към високите етажи. Но как, г-н Костов, когато там не желаят да говорят? А в началото на най-новата ера на стадион "Георги Аспарухов" се обещаваше прозрачност и пълна яснота за феновете. Такава няма, много теми са забулени в сянка, а въпросите висят без отговор. Победителите обаче не ги съдят, докато са такива. Започнат ли да губят обаче, някой ще трябва да дава обяснения какво все пак се случва в клуба.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки