РАЗКРИТИЕ: Изплува нова скандална поръчка в Тотото от времето на Руди Гела

Вижте подробности

РАЗКРИТИЕ: Изплува нова скандална поръчка в Тотото от времето на Руди Гела

Изплува поредна съмнителна обществена поръчка от времето на Радостин Василев в Министерството на младежта и спорта. Според източници на Tribune.bg, в нея е замесена бившата директорка на правната дирекция и настоящ член на УС на БСТ Рада Гьонова. Поръчката е за 900 хил лева и е предмет на съдебни дела. Това е пореден пример за съмнителни обществени поръчки с директно договаряне от времето на Василев, когато именно Гьонова го съветвала по правните въпроси по отношение на това какво може да се прави с обществените поръчки, с които той няма опит преди това, твърдят наши източници. 

Така се стига и до поръчката за „Организиране на събития за нуждите на Държавно предприятие „Български спортен тотализатор”. https://app.eop.bg/today/217088

Поръчката е с покани до 3 фирми на стойност до 1 млн лева и е спечелена от фирма „Стек и Вино“ управлявана от Росен Христов. Изпълнението на договора започва по времето на управлението на Радостин Василев. Цялостната изработка на юридическата документация (тръжна документация, съгласувателни писма, одобрения ) на тази скандална поръчка е изцяло и единствено дело на Рада Гьонова – директор правна дирекция.

След смяната на ръководството на БП БСТ през 09.2022 новото смята този договор за съмнителен и започва щателна проверка по него. Служителите на БСТ не намират видни доказателства, че дейностите по този договор – събития в различни морски градове се реализирани. По-скоро се намират модифицирани снимки и материали от предишни такива събития, който се представени като настоящи. След като това се докладва на тогавашното ръководство (Ангел Иванов, Таня Андреева) и се решава да се прекрати този кух договор, който Рада Гьонова е сключила. Следват неколкократни опити от страна ръководството на Ангел Иванов да стартира съдебен иск по тази поръчка. Рада Гьонова умело отлага и протака всеки един от тези опити с оправданието, че липсвали документи. Тази яростна съпротива от Гьонова да започне дело води до разрив в отношенията и с ръководството и следва нейното уволнение от БСТ след 17 години стаж там.

Следват съдебни дела от двете страни една към друга. БСТ искат запор на сметките на „Стек и Вино“ и връщане на платеният аванс от близо 200 хил лева. Стек и Вино внасят искове за обща сума от 644 400 лв без ДДС. Следват редица съдебни решения и становища. След смяната на ръководството от 08.2023(Героги Тарлеков изп. дир.) в което влиза и уволнената за тежки нарушения Гьонова като по чудо „Стек и Вино“ правят опит да си уредят взаимоотношенията със сърцераздирателно писмо. Малко странно как след появата на Гьонова във висшето ръководство започват тези опити за медитация между двете страни. Стек и Вино констатират, че делото щяло да бъде спечелено от тях и на трите инстанции а разходите за БСТ по материалният интерес, съдебни такси и хонорари ще надскочат 1 млн лева.

Въпросите който седят тука са няколко:

Чий интерес ще защитава юристката Рада Гьонова – На „Стек и Вино“ или на ДП БСТ?

Има ли място в Управителният съвет експерт, под чието пряко ръководство е забъркан такъв грандиозен правно-финансов скандал с очевидно тежки финансови и репутациони щети за БСТ?

ООН прие резолюция за примирие по време на Олимпиадата

Игрите в Париж са идното лято

Кой лъже за "Арена Бургас"(ВИДЕО)

ММС бе опровергано в писмо до кмета Димитър Николов

Томас Бах: Дори не мислим за отмяна на Олимпийските игри

„Не знам дали ще има световна война, но МОК няма да предаде основната идея на спорта“

Арестуваха шофьора, причинил катастрофата с Ферарио Спасов

Известен на полицията 24-годишен мъж от Лясковец е задържан

РАЗКРИТИЕ: УЕФА е изместила мача с Унгария след писмо на СДВР

Вижте какво показва кореспонденцията между институциите

Спортният министър покани на среща БФС

Във връзка с изключените от централата клубове

Кумът на Стоичков избран за председател на Общинския съвет в Пловдив

Атанас Узунов получи подкрепата от 32 общински съветници

МОК отговори на Русия

Вижте как

Луис Рубиалес ще обжалва наказанието си

„Ще се боря до последната инстанция, за да има справедливост“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки