Челси ще взима по 40 милиона на сезон от новия спонсор

„Infinite Athlete“ ще рекламира на екипите на лондончани

Челси ще взима по 40 милиона на сезон от новия спонсор

Челси се договори за изгодно сътрудничество с американската компания „Infinite Athlete“, която по този начин ще стане основен спонсор на лондонския клуб.

Логото на тази фирма ще бъде отпечатано отпред на фланелката на "сините", които започнаха сезона без спонсор. Според английските медии договорът е на стойност 40 милиона паунда плюс бонуси, на сезон.

Челси прекрати сътрудничеството с досегашния спонсор, компанията "Three", чието лого беше на фланелките. Футболистите на Челси ще носят фланелката с новото лого на спонсора за първи път в мача срещу Фулъм.

Споразумението с компанията "Infinite Athlete" постави Челси на върха на Висшата лига, когато става въпрос за този вид спонсорство, тоест сумата на споразумението от този вид сътрудничество.

Арсенал и Тотнъм получават приблизителната сума от спонсори. Начело в този списък е Манчестър Сити, който печели 70 милиона паунда на сезон от компанията Etihad, следван от Манчестър Юнайтед (60 милиона паунда) и Ливърпул, който получава 50 милиона паунда годишно от своя спонсор.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки