От Ливърпул излязоха с изявление след скандала с ВАР (ВИДЕО)

Прочетете подробности

От Ливърпул излязоха с изявление след скандала с ВАР (ВИДЕО)

Английският Ливърпул обяви, че грешката на съдиите от системата да видеоарбтраж-ВАР в мача с Тотнъм, довела до неправилното непризнаване на гола на Луис Диас, подкопава феърплея в спорта.

"Ясно е, че правилата на играта не бяха приложени коректно, което подкопава почтеността във футбола", казаха от лагера на мърсисайдци в изявление, след като от организацията на футболните рефери в Англия признаха за "значителна човешка грешка".

"Следователно е незадоволително, че нямаше достатъчно време, за да се даде възможност за взимането на правилното решение и че нямаше последваща намеса. Фактът, че такива пропуски вече са категоризирани като "значителна човешка грешка", също е неприемлив. Всички резултати трябва да се установяват само чрез преглед и при пълна прозрачност. Това е от жизненоважно значение за надеждността на бъдещото взимане на решения, тъй като важи за всички клубове. Наученото трябва да използва за подобряване на процеса, за да се гарантира, че подобна ситуация няма да се случи отново", добавят от Ливърпул.

От Ливърпул заявяват още, че клубът е наясно с натиска, на който са подложени реферите, но прилагането на технологията ВАР "трябваше да ги облекчи, а не да влоши ситуацията" и добавят, че ще проучат наличните опции за разрешаване на казуса.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки