1. Novsport
  2. Волейбол
  3. КРАЙ! Без волейболистите ни на Олимпиадата (ВИДЕО)

КРАЙ! Без волейболистите ни на Олимпиадата (ВИДЕО)

Националите паднаха от Канада с 3:0

КРАЙ! Без волейболистите ни на Олимпиадата (ВИДЕО)

Волейболистите на България няма да играят на Олимпийските игри в Париж 2024! Националите вече нямат шанс и на теория да се класират за най-големи спортен форум, след като допуснаха категорична загуба от Канада с 0:3 (21:25, 17:25, 18:25) в 5-ия си мач от олимпийския квалификационен турнир в Сиан (Кит).

Това беше трето поражение за възпитаниците на Пламен Константинов в Китай, което на практика не остави шансове на България за едно от първите две места в Група С, които дават олимпийски квоти за участие в Париж 2024.

С три поражения и 6 точки България остава на 5-о място във временното класиране. "Кленовите листа" записаха четвърта победа, като с една загуба и 12 точки временно оглавиха класирането, но преди изиграването на всички срещи от деня. Успехът ги доближава до целта им за спечелване на олимпийска квота, като те излязоха едни гърди пред главните си съперници Аржентина - която играе по-късно с Полша и Белгия, която играе с Мексико.

Волейболистите ни нямаха същия устрем както срещу нидерландците. Опитаха се да се борят с Канада, но съперникът се оказа непробиваем. Той бе водещият тим на полето почти през цялото време и не допусна нашите да вземат инициативата нито за миг. Страхотни действия в защита и стабилна блокада бяха в основата на лидерството им.

Волейболистите ни стояха близо до съперника в първата част, имаше ровностойност и шансове за обрат, но в решителните моменти загубиха концентрация. Във втората "кленовите листа" буквално ни разбиха. Националите се опитаха да се върнат в третия гейм, но силите им стигнаха само да дишат във врата на съперника до средата след което Канада си взе своето.

Селекционерът Пламен Константинов се опита да промени ритъма чрез смени, дори и нетипични. Младият Симеон Николов започна да ръководи играта от втория гейм, Аспарух Аспарухов влезе в посрещане, а на поста диагонал заигра централният блокировач Илия Петков. За съжаление и тези рокади не успяха да внесат някаква промяна. Канада показа стабилност и концентрация и затвори мача в три гейма.