Отстраниха руски олимпийски шампион от състезания заради палестинско знаме

Пореден политически скандал

Отстраниха руски олимпийски шампион от състезания заради палестинско знаме

Олимпийският шампион по джудо от Рио 2016 Хасан Халмурзаев (Русия) е временно отстранен от състезания, съобщиха от Международната федерация.

Халмурзаев публикува снимка на палестинското знаме на страницата си в Инстаграм, след което и видеозапис, показващ последствията от обстрел на израелската армия.

"Руската федерация по джудо изпрати писмо до Международната централа, в което предостави следната информация: спортистът е нарушил вътрешните правила и разпоредби на федерацията, които не позволяват публикуването на религиозни или политически възгледи. Руската федерация по джудо незабавно спря правата на спортиста, докато не бъде взето решение по случая. Международната централа продължава да се бори с дискриминацията и да защитава човешките ценности, ние подкрепяме ценностите в джудото - взаимопомощ, просперитет, уважение и приятелство", се казва в изявлението на федерацията.

29-годишният Халмурзаев се състезава в категория до 81 килограма. Спортистът е също европейски шампион (2016) и бронзов медалист от Световното първенство (2017).

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки