Лудогорец надигра, но не победи Арда (ВИДЕО)

Шампионите доминираха през целия мач

Лудогорец надигра, но не победи Арда (ВИДЕО)

Лудогорец се препъна в Кърджали и завърши наравно 0:0 при гостуването си на Арда от 14-ия кръг на шампионата. Антон Недялков се завърна отново в игра след дълго отсъствие, но това не помогна на разградчани да надигнат глава след турболентните няколко седмици, през които преминаха.

В четвъртата минута се стигна до първо положение в мача, като то бе на сметката на Лудогорец. Мунир Шуиар отклони с глава към Якуб Пьотровски, чийто удар бе блокиран, настана суматоха в наказателното поле на Арда, Шуиар нанесе шут от добра позиция, който мина на сантиметри от левия страничен стълб.

Две минути след това пред Мунир Шуиар се откри нов шанс, след като стреля директно от пряк свободен удар, но над напречната греда.

Арда за първи път застраши вратата на Лудогорец в 13-ата минута, когато Радослав Цонев центрира отляво от свободен удар, а в наказателното поле най-съобразителен бе Умар Сако, който нанесе точен удар, а Симон Слуга улови без проблеми.

В 35-ата минута Кайо Видал проби в наказателното поле, като удари с лакът Пламен Краучнов, но не последва съдийски сигнал, Видал стреля два пъти, и двата пъти бе блокиран, след което Рик Джонатан нанесе изстрел над вратата. Две минути след това Видал имаше претенции за дузпа за нарушение на Умар Сако, но се видя, че посягане от защитника нямаше.

В 73-ата минута при центриране на Спас Делев от ъглов удар Ноа Сонко Сундберг успя да нанесе удар, който бе блокиран.

Три минути след това се стигна до първия точен удар, след като Аслак Фон Витри центрира отдясно към Спас Делев, който нанесе удар с глава, а Анатоли Господинов изби в корнер, като при последвалото изпълнение Антон Недялков нанесе удар от границата на наказателното поле, който премина встрани от левия страничен стълб.

В 85-ата минута Тодор Неделев стреля опасно от пряк свободен удар към близкия ляв ъгъл, но Господинов бе заел добра позиция и се справи с изпълнението на офанзивния полузащитник.


Стартови състави:

Арда: Господинов, Сако, Крачунов, Тунгара, Стойчев, Йорданов, Лозев, Цонев, Тилев, Котев, Иванов

Лудогорец: Слуга, Недялков, Пиотровски, Рик Джонатан, Клод Гонсалвеш, Шуаир, Фон Витри, Идалго, Сундберг, Руан

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки