Кой ще ликува в пловдивското дерби на "Колежа"

Днес започва второто завъртане на отборите в елита

Кой ще ликува в пловдивското дерби на "Колежа"

Днес започва 16-ят кръг от футболното ни първенство, който открива и второто завъртане между отборите ни от елита.

По подобие на старта, отново погледите приковава дербито на Пловдив между Ботев и Локомотив.

Преди него Берое приема Пирин (Благоевград) в Стара Загора, докато последната среща от кръга също е доста любопитна, защото ЦСКА 1948 е домакин на Левски. Този двубой ще се проведе във вторник, когато завършва кръгът.

ДНЕС, 17:00 ЧАСА, БЕРОЕ – ПИРИН (БЛАГОЕВГРАД)

Преди началото на срещата в 17:00 часа днес Берое има 20 точки в актива си, докато „орлетата“ са с 11 и пристигнаха в Стара Загора, намирайки се в серия от 3 поражения. Домакините от своя страна са в приповдигнато самочувствие, защото в последните 2 кръга победиха Левски и Локомотив (Пловдив) с по 2:1. Преди тях обаче заралии се намираха в тежка серия от 7 срещи без успех, отстъпвайки в 6 от тях, като в също толкова дори не успяха да се разпишат. Старши треньорът Хосе Луис Ачиари ще трябва да решава текущи проблеми преди срещата с „орлетата“. Едуин Ласо е наказан, което означава, че пропуска мача за натрупани картони. Тиаго Сейхас тренира, но продължава да изпитва болки и не е ясно дали ще е в състояние да започне като титуляр. Това означава, че Ачиари трябва да прекроява халфовата линия. Не е сигурно участието в мача и на Вини Трибуле, който има лек дискомфорт преди мача с Пирин Благоевград. Това може да наложи включването като титуляр на Майк Севайос или на Бруно Шмуц.

ПРОГНОЗА:    1

КОЕФИЦИЕНТ НА PALMS BET:    1.90

ДНЕС, 19:30 ЧАСА, БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Дербито се завръща на стадион „Христо Ботев“ за първи път след реконструкцията на съоръжението и обещава да е изключително вълнуващ, въпреки че няма да има гостуващи фенове. В началото на сезона двата тима постигнаха разбирателство мачовете между тях да се проведат без гостуваща публика. Така беше и в домакинството на Локо, на което гостуваща публика нямаше, а двубоят завърши наравно 1:1. Домакините се намират в отлична серия от две поредни победи, в които вкараха 11 гола. Възпитаниците на Душан Керкез са на 11-а позиция в класирането. Локомотив пък са трети във временното подреждане. Те стартираха ударно в шампионата и дълго време бяха водачи в таблицата. В момента обаче са в серия без победа в последните си пет мача. От края на септември досега "черно-белите" направиха равенства с Лудогорец, Черно море и ЦСКА 1948 и загубиха от ЦСКА-София и "Берое". "Смърфовете" обаче играят по-добре като гости, като до момента имат 4 победи и три равенства извън "Лаута". Единственият контузен в редиците на домакините е Мохамед Брахими. Треньорът на "черно-белите" Александър Томаш няма да може да разчита на контузените Калоян Костов, Лео Сена и наказаните Ангел Лясков и Евандро.

ПРОГНОЗА: Двата отбора да отбележат гол

КОЕФИЦИЕНТ НА PALMS BET:    1.87

Пол Погба жали допинг наказание

Вижте подробности

Кой ще продължи след сблъсъка в Дортмунд

Борусия приема ПСВ в осминафинален реванш от ШЛ

Ще довърши ли Интер в Мадрид започнатото в Милано

Кой ще продължи напред в ШЛ

Има ли сили Челси за успех над Нюкасъл?

"Сините" имат да си връщат за 1:4

Кой ще продължи след реванша в Мюнхен

Байерн трябва да спечели, за да не отпадне от ШЛ

Ще дръпне ли на върха Реал (Мадрид) след Валенсия

„Белия балет“ спечели с 5:1 първия мач с „прилепите“ през сезона

Челси гони първа победа над Брентфорд от 2021 година насам

Със 7 мача в събота започва XXVII кръг от английската Висша лига

Кой ще е последният полуфиналист за Купата?

Лудогорец приема ЦСКА 1948 днес и в неделя, след като спечели с дузпи Суперкупата

Ще продължи ли Ботев (Пловдив) за Купата

Спартак (Варна) ще опита да спре 3-ти елитен тим

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки