Депутатка с "горещи" въпроси към шефа на УЕФА Чеферин за мача с Унгария

Вижте подробности

Депутатка с "горещи" въпроси към шефа на УЕФА Чеферин за мача с Унгария
Депутатката от ПП-ДБ Кристина Петкова изпрати официално писмо до президента на УЕФА Александър Чеферин с въпроси към него около европейската квалификация България - Унгария. Тя настоява да получи отговор на доста въпроси, сред които как се е стигнало до преместването на двубоя от "Васил Левски", как се е стигнало до решението да няма публика, кой е инициирал кореспонденцията с УЕФА и т.н.
 
Г-га Петкова публикува това писмо в личния си профил във Фейсбук. В него пишо:

"ДО Г-Н АЛЕКСАНДЪР ЧЕФЕРИН, ПРЕЗИДЕНТ НА СЪЮЗA НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ФУТБОЛНИ АСОЦИАЦИИ („УЕФА“)
УВАЖАЕМИ Г-Н ЧЕФЕРИН,
 
Обръщам се към Вас във връзка с разразилия се скандал, придобил вече международен характер, относно организацията на футболната среща, квалификация за Европейското първенство в Германия 2024г., между националните отбори на България и Унгария. Съгласно първоначалния календар на УЕФА срещата трябваше да се проведе на 16.11.2023г. на Националния стадион „Васил Левски“, в град София. Въпреки това, само няколко дни преди първия съдийски сигнал, Българския футболен съюз (БФС) взе решение мачът да се проведе на стадион Христо Ботев, в град Пловдив, без да бъде допускана публика по трибуните и на двата отбора, създавайки прецедент в международната футболна общественост, като първата футболна организация, която доброволно лишава собствената си публика от правото и да подкрепя своя национален отбор, без това бъде предизвикано от наложено наказание.
През последните няколко дни в българското медийно пространство Българският футболен съюз аргументира своето решение, като се позовава на Ваше писмо от 3.11.23г., в което УЕФА препоръчва, поради налична информация, сочеща за възможност на стадиона и около него да бъдат направени опити за осуетяване на нормалното протичане и завършване на мача, срещата да се премести на стадион „Христо Ботев“, в град Пловдив, но само след като се представи официално становище на българските власти, че стадионът е подходящ за безопасно използване. От същото това писмо става ясно, че представляваната от Вас организация е настоявала пред БФС срещата да се проведе пред празни трибуни.
В тази връзка Министърът на младежта и спорта на Република България публично изказа мнението си, че не е редно да се ограничават правата на българските и унгарските фенове да подкрепят своите отбори на живо по трибуните на стадиона. В същото време стана ясно, че от страна на унгарската държава също е изразено възмущение от подобен развой на събитията, като тук е и момента да изразя искрените извинения от името на нашата държава към унгарските фенове за това, че са поставени в подобна невиждана ситуация.
Във връзка с гореизложения проблем и с цел изясняване на ситуацията пред българската общественост, най-учтиво Ви моля, да ми предоставите нужната информация, като отговорите на следните въпроси:
1. От коя страна и по какъв начин беше инициирана кореспонденцията Ви с Българския футболен съюз, довела до преместването на срещата и какви данни Ви бяха предоставени за опасността от публични безредици?
2. Получихте ли официално потвърждение от българските власти, че стадион „Христо Ботев“ е подходящ от гледна точка на безопасното протичане на срещата, преди официалното изместване на мача от страна на БФС, така както Вие сте изискали във Вашето писмо?
3. Поддържате ли мнението, че срещата трябва да се проведе пред празни трибуни, с оглед на това, че предоставената Ви информацията от органите на реда и БФС за подготовка на протест срещу управлението на българския футбол и опасността от обществени безредици се отнася за град София?
Моля, отговорът да бъде предоставен на следния адрес на електронна поща:
Благодаря Ви предварително за любезното съдействие".
Орязана ли е премията на Карлос Насар?

Ето как коментира темата народният представител Даниел Александров

Васил Колев: След НАП въпросът е кога Левски ще има силен отбор

Вижте мнението на изестния "син" журналист

Стоичков се преклони пред Бреме: Черен ден за футбола

Вижте какво написа носителят на Златната топка

Черно море обяви, че подава жалба

Вижте подробности

Фенове на Добруджа за Гонзо: Срам и позор

Напрежение в Добрич

Пирин с отчет за приходите от Левски, ситуацията се подобрява

Клубът е вървял бавно и мъчително към фалит, обявиха "орлетата"

ИЗНЕНАДА: Сираков облече отново "синята" фланелка (ВИДЕО)

Левски със силно видео от "Герена"

Ивет Лалова сияе в очакване на първото си дете

Лекоатлетката ни сподели снимка в социалните мрежи

Геро: Плаках като дете, когато Трифон Иванов почина

Не мога да си представя, че го няма

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки