"Арена Бургас" се оказа изрядна

Вижте подробности

"Арена Бургас" се оказа изрядна

"Арена Бургас" разполага с необходимото оборудване за редица спортни събития, се посочва в становище на Държавното дружество "Академика". Това съобщиха от пресцентъра общинската администрация в морския град. Писмото е пристигнало в Община Бургас след искане на кмета Димитър Николов да бъде предоставена официална информация от изпълнителния директор на дружеството "Академика" Петър Петров във връзка с твърденията, че в зала "Арена Бургас" липсва необходимото оборудване за провеждането на състезания от международен ранг в различни спортни дисциплини, и че залата не е пригодна за тях. 

БТА припомня, че на 14 ноември т.г. в отговор на Министерството на младежта и спорта до народния представител Антоанета Цонева бе посочено, че новата зала "Арена Бургас" не може да се използва за състезания в повечето спортове.

От Община Бургас днес съобщиха, че полученият отговор от "Академика" и приложената документация към него опровергават тези твърдения.

"Залата в Бургас има налично оборудване за провеждане на редица състезания", се казва в писмото. Всяка част от оборудването е със сертификат от фирмата производител и тези сертификати за международни състезания са приложени в писмото. Важен факт е, че почти всяка година международните федерации заявяват нови изисквания към оборудването за провеждане на състезания и при необходимост от нови, изисквани от тях елементи, държавното дружество, изградило и стопанисващо залата, има готовност да ги набави в най-кратки срокове. В момента се извършва шлайфане на части от пода в основната зала, за да се пристъпи към по-бързо монтиране на оборудването, което се съхранява в кашони в зала със СОТ.

От Федерацията по волейбол са заявили пред "Академика", че доставеното оборудване съответства като количeство. След приключване на шлайфането ще се монтират ботушите за волейболните колове и дървената модулна настилка. Единственото, което подлежи на закупуване, са две мрежи за волейбол, става ясно още от отговора на "Академика" до кмета на Бургас. От дружеството заявяват, че модулната система за лека атлетика също ще бъде сглобена от сертифицирана фирма, а Федерацията по лека атлетика ще може да кандидатства за редица състезания. От Федерацията по спортна гимнастика също са изпратили официално становище, че всичко налично отговаря на изискванията. От Федерацията по баскетбол са имали "визуални" забележки по кошовете, но наличните такива са сертифицирани за международни състезания.

Цялото оборудване ще бъде монтирано и финално одобрено от федерациите, казва в отговора си до кмета на Бургас изпълнителният директор на "Академика" Петър Петров. "Залата ще бъде приведена във вид за различни спортни мероприятия във възможно най-кратки срокове", допълва той. Към писмото от изпълнителния директор на "Академика" до кмета на Бургас са приложени сертификати на оборудването за различните видове спорт, както и писма от федерациите.

Като за последно! ЦСКА обяви ден на отворените врати преди Лудогорец

Вижте подробности

Цветомир Найденов честити дебюта на талант на ЦСКА 1948

Михаел Цонев дебютира в efbet Лига на 17 години

СКАНДАЛ: Звезда на ЦСКА имал проблем с алкохола и хазарта

Вижте подробности

Фенове на ЦСКА: Предстои нещо голямо

Вижте какво съобщиха от „Трибуна Сектор Г“

Стадион „Христо Ботев“ придобива все по-завършен вид

„Приближаваме се към финала“, пишат от фирмата-строител на „Колежа“

Започва Коледен шанс от WINBET с награди за общо милион лева

Мега-промоция с казино забавленията и спортните залози на winbet.bg

Известният журналист Иво Иванов за Везенков: Неизчерпаем потенциал

Вижте постовете на българина, който живее в САЩ

Феновете на Черно море с благотворителна инициатива

Вижте подробности

Черно море е лидер в престижна класация

Варненци са №1 по налагане на собствени кадри

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки