Костадинов говори за 30 години "Парк де Пренс" и показа ли среден пръст

Вижте какво каза вицепрезидентът на БФС

Костадинов говори за 30 години "Парк де Пренс" и показа ли среден пръст

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов даде интервю пред БЛИЦ във връзка с ексцесиите снощи, европейската квалификация с Унгария и, разбира се, 30-годишнината от „Парк де Пренс“. Пред колегите той говори и показа ли среден пръст снощи.

-Г-н Костадинов, ще започнем разговора ни за „Парк се Пренс“, защото днес има юбилей – 30 години от мача, когато вкарахте двата гола на Франция, класирали ни на Мондиала в САЩ. Има ли нещо, което не е разказано?

-Не, няма. Смятам, че всичко по темата е говорено и коментирано. На тази дата винаги се връщам назад във времето. И си спомням за премеждията при пътуването ни до Париж, за обстановката в деня на мача, както и за самия двубой. И особено онази последна минута. Всичко беше тогава брилянтно. Имам предвид самата атака, започнала от Кременлиев, преминала през Балъков, Любо Пенев и мен. И ме се иска един ден пак да имаме такива преживявания.

-Минавало ли ви е през главата, че 30 години след великата нощ в Париж ще има кървава такава в София?

-Не, никога. Това, което се случи снощи, е недопустимо, нещо нечувано и невиждано в най-новата история на България. Такива безредици и такава агресия София не помни. За съжаление опасенията ми от това, което чувах предварително, се сбъднаха. Видяхте – това не беше мирен протест. Повечето хора не бяха истински фенове, такива, които обичат футбола. Това бяха провокатори и агресори. 

-Протестите не бяха ли заради недоволството спрямо БФС?
-Вижте, няма нищо лошо хората да протестират и да си изказват мнението. Но снощният ад не стана заради БФС, а заради тези, които го сътвориха. Ела, протестирай мирно, няма проблем. Сега даваме ли си всички сметка, че ако беше позволено да има фенове на трибуните, какво щеше да стане. Можеше да има смъртни случаи. Щяхме да видим нахлуване на терена, прекъсване на мача, което означаваше край на българския футбол. УЕФА щеше да ни затрие от картата си.  Тръпки ме побиват. А някои хора настояваха да бъдат допуснати зрители на стадиона, писаха молби. Сега убеждавате ли се, че не са били прави. Ама никак. Така че – огромното напрежение не беше създадено от нас, а от други.

-В цялата тази стряскаща обстановка как видяхте мача с Унгария?
-Играхме много добре. И жалко, че мачът не е в епицентъра на коментарите и на отзвуците. Ама как да е след всичко, което се случи. Двубоят бе единствената ми радост, която ми донесе снощната вечер. Впечатли ме Илиан Илиев и схемата, на която заложи. Даже и когато останахме с човек по-малко, се представихме на висота. Поради тази причина искам да поздравя и новия ни селекционер, и футболистите. Знаете ли обаче кое е неприятното?

-Кое?
-Че за трети път получихме гол в последните минути. Ако бяхме взели по три точки в тези три мача – със Сърбия, Черна гора и сега с Унгария, ситуацията в групата щеше да е съвсем друга.

-Коментарът ви за автогола на Алекс Петков?
-Нека не корим момчето. Алекс има нужда от подкрепа и трябва да я получи. Той и всички други играха отлично в защита. Вярвам, че случилото се ще кали Алекс Петков, а няма да го извади от релсите.

-След мача се появи видео и снимка, на които според някои показвате среден пръст на медиите?
-Не, не. Няма такова нещо. Не съм показал среден пръст. Ясно се вижда, че това е показалецът ми и той не е насочен към определен човек. Нека хората, които ме обвиняват, включително и един бивш футболист, искащ да стане президент, да гледат по-внимателно дали наистина показвам среден пръст и да ми се извинят.  Знаете, че и други от същия този екип ме обвиняха за други неща, но накрая съдът реши друго.  Пак ще им напомня, че въпреки атаките, въпреки обвиненията, БФС работи в правилната посока. В правилния път с новия селекционер върви и националният отбор.
Николай Пенчев: Обмислям завръщане в българското първенство

Прочетете подробности

Армен Назарян – от борбите на асфалта до олимпийския тепих

Легендарният ни борец сподели как е протекъл живота му до големите успехи

Божил Колев: Черно море има сили да е шампион

Вижте какво каза легендата да "моряците" и ЦСКА

Десподов: Мога да сравня феновете на ПАОК само с тези на ЦСКА

Вижте какво каза капитанът на националния ни отбор

Банато: Вия няма да подписва в Колумбия

Собственикът на Берое успокои феновете

Едмонд Назарян: Имаше щастливи, но и разочароващи моменти през годината

„Нивото на българската борба е супер, имаме много класни състезатели“

Цеко Минев: Този сезон ще е много специален за БФСки

България ще е домакин за първи път на две Световни купи в алпийските ски и в сноуборда

Треньорът на Сакраменто: Когато оставиш Везенков сам си плащаш

Вижте какво каза Майк Браун

Шахматистката Виктория Радева: Не съм участвала на турнири, защото не е имало финансиране

В България има много талантливи хора, но им трябва подкрепа, за да покажат какво могат

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки