Ноле го направи! Джокович спечели финалния турнир за рекорден седми път! (ВИДЕО)

Яник Синер не беше пречка за световния номер едно

Ноле го направи! Джокович спечели финалния турнир за рекорден седми път! (ВИДЕО)

Новак Джокович спечели рекордна седма титла от финалите на ATP. Сърбинът победи Яник Синер с 6:3, 6:3 за малко под два часа игра.

Двубоят започна със сервис гейм на Джокович, който си спечели подаването на 0. Синер имаше повече затруднения при своя сервис- той спечели първия си сервис гейм, но при втория допусна пробив и Ноле поведе с 3:1. До края на сета сърбинът не допусна двукратният шампион на Sofia Open дори да стигне до точка за пробив и спечели първата част с 6:3.

Вторият сет започна лошо за Синер, който допусна пробив още в първия гейм, и то на нула. Джокера затвърди пробива с нов гейм на нула. В третия гейм сърбинът стигна до три точки за пробив, но не успя да ги реализира, а на свой сервис продължаваше да бъде безпощаден и отново не даде дори точка на италианеца. В шестия гейм пред Синер се отвориха първите две възможности за пробив в двубоя, но той не успя да се възползва от тях. Джокович отговори с два изпуснати брейкпойнта в седмия гейм. С нов пробив в деветия гейм Ноле спечели сета и мача.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки