"Колежа" приема мача за Суперкупата?

Сблъсъкът между Лудогорец и ЦСКА 1948 можеше да се играе и в Турция

"Колежа" приема мача за Суперкупата?
Стадион "Христо Ботев" в Пловдив най-вероятно ще е домакин на мача за Суперкупата на България между Лудогорец и ЦСКА 1948 през февруари, пише "Мач Телеграф". Обсъждав е и вариант мачът да се проведе в Турция, тъй като и двата отбора ще са на лагер в югоизточната ни съседка по това време.
 
Заради сгъстената програма на шампионите не може да се намери друга дата в календара, на която да се проведе двубой за третия по значимост трофей в родния футбол. Този мач обаче е официален и е много трудно да се организира извън граница, заради което той най-вероятно ще се проведе у нас през февруари. Вариант е стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, който тогава ще е напълно готов.
 
Честа практика в големите европейски първенства, е двубоите за Суперкупата да се играят извън страните, например в Саудитска Арабия или Китай. В нашия случай обаче просто е било търсен оптимален вариант двубоят да се проведе извън официалните дати, за да не се натоварва още повече календара. Ако Лудогорец успее да прескочи групите на Лигата на конференциите пък този двубой ще стане още по-труден за насрочване.
 
Любопитно е, че двата отбора имат и един отложен мач от първенството. Той също на 99% ще се играе през пролетта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки