Серия А започва продажбата на ТВ права за чужбина

По-рано тази година DAZN купи местните права за 4.5 милиарда в срок от пет години

Серия А започва продажбата на ТВ права за чужбина

Серия “А” започна продажбата на международните си телевизионни права, като одобри сделки на осем малки европейски пазара, включително Португалия, Унгария и Нидерландия, се казва в изявление на футболна лига на Италия.

През юни Италианската лига стартира процес за продажба на международните права за излъчване за предстоящите няколко сезона. Тогава не бяха разкрити финансови подробности за договорите, но два източника, запознати с въпроса, обявиха, че сделките са на стойност около 20 милиона евро годишно, което представлява общо около 100 милиона евро за период от пет сезона. Лигата каза в изявление, че ще продължи процеса за покриване на други територии в Европа и извън Стария континент. Серия “А” си осигури около 700 милиона евро от продажбата на задгранични телевизионни права през периода 2021-2024, една девета от сумата, спечелена в чужбина от Висшата лига на Англия, най-доходоносното футболно първенство в света.

През октомври пък Серия “А” прие офертата от 4,5 милиарда евро от компаниите DAZN и Скай Италия за закупуване на вътрешните телевизионните права на италианския футболен шампионат за следващите пет години.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки