Петър Колев не е вече старши треньор на „Беласица“

Вижте подробности

Петър Колев не е  вече старши треньор на „Беласица“

В понеделник преди първата тренировка за седмицата досегашният старши треньор на мъжкия отбор на ОФК „Беласица“ Петър Колев се сбогува с футболистите. Той благодари за старанието на момчетата в досега изиграните срещи и им пожела пълен успех до края на първенството.  Временно функциите старши треньор ще изпълнява бившият футболист на „Беласица“ в А група, досега помощник треньор, Светлан Кондев.

Преди да отпътува от Петрич, бившият старши треньор на „Беласица“ Петър Колев, в откровен стил, както винаги, сподели следното: „Уведомих  още в изминалата сряда длъжностните лица от клуба и от общината, отговарящи за футбола, както и Кмета, че ще освободя поста старши треньор. Тъй като се случи по време на честването за 100 годишния юбилей,  нямаше да е честно да оставя отбора без старши треньор. Първоначално в изминалата събота трябваше да се играе мач на стадион „Цар Самуил“ срещу елитния „Пансерайкос“ от град Серес. Прогнозата бе в събота времето да бъде лошо, заради което помолихме ръководството на гръцкия тим мачът да бъде изместен за неделя. Получи се отказ от тяхна страна поради сгъстена програма в тяхното първенство- При това положение се потърси веднага нов партньор – „Беласица“ Струмица. Искам дебело да подчертая, че напускам Петрич с добри чувства,  и оставям много добри приятели и познати в южния град. Аз бях поканен за старши треньор от Георги Петров и след като той си тръгва по причини, които петричани ще разберат по-късно, редно е това да сторя и аз. Причините са много, като главната е лошите резултати, резултат от недобра селекция по известни причини, а също и удължаването на домакинските срещи не на стадион „Цар Самуил“, а на „Арена Симитли“. Още веднъж подчертавам, че напускам отбора на „Беласица“ и Петрич с чиста съвест и лице. Каквото можах – направих. Ще бъда първият човек,  който ще се радва, ако в оставащите мачове до края на първенството футболистите на „Беласица“ записват само положителни резултати“.  

Относно изтеклата информация, че новият ръководител на ОФК „Беласица“ е Герасим Заков, последният все още не е представен по официален начин на футболисти и треньори. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки