Антоанета Стефанова: Постигнахме всичко без държавно финансиране

Стигнахме върха с частни спонсори, каза капитанът на отбора ни по шахмат

Антоанета Стефанова: Постигнахме всичко без държавно финансиране

Антоанета Стефанова разкри, че националният отбор на България за жени е европейски шампион по шахмат за пръв път в историята без държавно финансиране. Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева, Гергана Пейчева и Белослава Кръстева триумфираха на първенството в Будва. 

“Тези момичета са прекрасни, имат огромен потенциал. Очаквам още много медали от тях. Надявам се с федерацията да имаме възможност да ги подпомагаме. Тук стигнахме върха без държавно финансиране, а само благодарение на частни спонсори. Благодаря на хората, които ни подкрепиха", каза в ефира на bTV и "Тази сутрин" Антоанета Стефанова.

"Досега имахме един олимпийски сребърен медал. Изключително щастлива съм, че след 10-годишно отсъствие от европейски шампионати стигнахме до този исторически момент. В момента всички в България говорят за шахмат. Това ни помага. Тази еуфория ни носи настроение и самочувствие. Радвам се, че отново се говори за нашия спорт в положителна светлина", допълни десетата световна шампионка по шахмат, европейска №1 и втора световна шампионка по ускорен шахмат.

"Грузия бе възможно най-трудният опонент, най-високо ранкираният отбор. Радвам се, че успяхме да ги победим в много оспорван мач", допълни треньорът на златните ни момичета Петър Арнаудов.

В България с тима няма да се върне единствено Гергана Пейчева, която вече пътува за САЩ, където е студентка.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки