Треньорът хвали плувците ни

Младите показват израстване с всяко състезание, каза Минковски

Треньорът хвали плувците ни

Главният треньор на националния отбор по плуване Кристиян Минковски е доволен от формата на най-добрите ни плувци и очаква силни резултати на предстоящото Държавно лично-отборно първенство в малък басейн в Бургас.  718 състезатели от 61 клуба са заявили участие в шампионата в 25-метров басейн. Надпреварата ще се проведе от 22 до 26 ноември в Бургас. 

Националният ни отбор по плуване проведе едномесечен тренировъчен лагер в плувен комплекс "Парк Арена ОЗК", като някои от състезателите се подготвят за Европейското първенство в малък басейн в Букурещ, Румъния от 5 до 10 декември. 

"Много съм доволен от формата, която показват най-добрите ни плувци. В продължение на месец работихме за това те да бъдат максимално подготвени за предстоящите състезания. Доказахме, че нашите спортисти са на много високо ниво. Младите показват израстване с всяко състезание и това ще си проличи още по време на Държавното първенство в 25-метров басейн", каза главният треньор на националния отбор Кристиян Минковски, цитиран от Българска федерация по плувни спортове.

Той изказа благодарност от името на Българската федерация плувни спортове към екипа на "Парк Арена ОЗК" и Община Бургас за предоставените перфекни условия за подготовка на националите ни по време на лагера, както и към местните клубове за съдействието при организацията на тренировъчния процес.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки