Боби Михайлов: Горд съм, че спасихме човешки животи

Президентът на БФС бе в парламента

Боби Михайлов: Горд съм, че спасихме човешки животи

Президентът на БФС Борислав Михайлов се яви на изслушване в Комисията за децата, семейството, младежта и спорта в Народното събрание. Той обяви пред депутатите, че е имало "опасни сведения" за готвеното от феновете по трибуните на стадион "Васил Левски", ако те бяха допуснати там. 

"Готвели са нахлуване на терена, чупене на държавно имущество и други неща с цел прекратяване на мача и последващи тежки наказания за българския футбол. Да оставим настрана расистките плакати, там е само финансова санкция Но за нас най-важното и основната ни цел бе да запазим здравето и сигурността на зрителите и всички, които участват в мача. Горд съм, че спасихме човешки животи", заяви Михайлов в отговор на въпрос от депутата от ГЕРБ-СДС Красен Кралев. Той поиска конкретен отговор от шефа на БФС "за какви конкретни действия имахте информация, за да се наложи затварянето на стадиона за зрители". 

Преди това в изложението си Михайлов заяви, че БФС носи отговорност за случващото се на стадиона, а не извън него. "Отговорността е на този, който е организирал протеста, неговото име вече е публично. Както и на този, който го е разрешил. Отговорност носи и този, който е платил на провокаторите да чупят. Ние като организатори на мача сме свършили всичко, което се иска от нас. БФС не е затварял стадиони и не е местил мача в други градове. Това е по препоръка на УЕФА. И както се видя, в УЕФА са били напълно прави да поискат мача да е при закрити врати. На мача имаше двама офицери по сигурността и личния съветник на президента Чеферин. Те са на мнение, че правилно мачът е бил без публика", каза той.

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки